Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe rage: wat zijn Funko Pops en wat kun je ermee?

Rages op het schoolplein; ze komen en gaan. Wellicht herinner jij je nog wel de loomelastiekjes, spinners en pop-its. Of de knikkers en flippo’s uit je eigen tijd. Als ouder is het soms onmogelijk om van al die rages op de basisschool op de hoogte te blijven. Daarom helpen we je graag een handje en vertellen we je over de populaire Funko Pops.

Heb jij al gehoord van Funko Pops? Dat zou goed kunnen want het bedrijf dat ze bedacht bestaat al een lange tijd. Het bedrijf Funko is namelijk in 1998 opgezet in Washington. Sinds 2010 maken zij de beroemde Funko Pops en langzaam is het vervolgens vanuit Amerika over komen waaien naar ons kleine kikkerlandje. In eerste instantie waren ze vooral populair onder volwassen verzamelaars, maar de laatste tijd neemt de populariteit van de figuren ook onder kinderen toe.

Wat zijn Funko Pops?

Het bedrijf maakt verschillende producten, van knuffels tot lampen, maar het populairst zijn de vinyl speelfiguren, oftewel: Funko Pops. Opvallend aan de poppetjes is het grote hoofd en dito zwarte ogen. Bovendien zijn het niet zomaar figuren, maar zijn het altijd bekende karakters. Voor bijna iedere populaire band, spel, serie, game of film is er wel een poppetjes-reeks. Denk bijvoorbeeld aan Disney, Marvel en Harry Potter.

De standaard figuren zijn ongeveer negen centimeter groot. Daarnaast zijn ze er ook varianten te koop die wat groter zijn, bijvoorbeeld vijftien centimeter of zelfs 22 centimeter groot.

Wat kun je ermee?

De Funko Pops zijn er vooral om te verzamelen, om naar te kijken of om mee te spelen. Je kunt er dus verder niet iets specifieks mee. Het verzamelen van de vinyl figuurtjes is echter wel een dure aangelegenheid. De goedkoopste poppetjes kosten namelijk vaak al meer dan tien euro.

Bovendien zijn sommige Funko Pops erg gewild waardoor de prijzen nog een stuk hoger liggen. Een hele reeks van bijvoorbeeld een film of serie verzamelen loopt dan ook al gauw in de tientallen, al dan niet honderden euro’s. Goed dus om bij stil te staan mocht jouw kind van plan zijn de poppetjes te gaan sparen…

Laat je kind spelen met Barbies en andere poppen want onderzoek wijst uit dat dat essentieel is voor hun ontwikkeling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.