Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 12 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Op deze gênante momenten konden jullie als ouder wel door de grond zakken

Het ouderschap is een hobbelige weg waarbij we allemaal onze mindere momenten kennen. Zo doet iedere ouder weleens iets dat door alle opvoedboeken wordt afgeraden, en iedere ouder kent momenten waarbij je liever ter plekke door de grond wil zakken. Wij vroegen jullie naar de meest gênante momenten die je als ouder hebt meegemaakt.

Als jij je weer eens een slechte ouder voelt, of je kapot schaamt omdat je de gymkleding van je kind bent vergeten mee te geven. Lees dan onderstaande gênante momenten eens, want, je bent niet alleen.

Gênante momenten als ouder

Komen ze!

Afzwemmen vergeten

Dorien: “Mijn dochter kreeg een uitnodiging mee voor het afzwemmen. Ze was natuurlijk dolenthousiast en ik was super trots. Het was de eerstvolgende zondag al, tenminste dat dacht ik. Want toen wij zondag bij het zwembad aankwamen bleek dat het afzwemmen de dag ervoor, op zaterdag, was geweest. Ik kreeg een kop als een boei, en mijn dochter barste spontaan in tranen uit. Ze moest een maand wachten op het volgende afzwemmoment. Ik heb me nog nooit zo’n slechte ouder gevoeld.”

De juf stond aan de deur

Mike: “Op donderdag is mijn vrouw normaal vrij en haalt zij de kinderen uit school. Alleen dit keer had ze precies op dat moment een vergadering dus zou ik ze halen. Ik was thuis aan het werken en had het in mijn agenda gezet. Alleen was ik blijkbaar zo druk dat ik het alarm niet heb gehoord. Toen de bel om kwart over drie ging hoorde ik het echter wel. En daar stond de juf met mijn zoontje van vijf. Ze was maar even met hem mee naar huis gelopen omdat ze ons telefonisch niet te pakken kreeg. Ik durfde de juf de rest van het schooljaar niet meer aan te kijken.”

Wat is dit?!

Marcella: “Mijn man en ik gebruikten na de geboorte van onze derde een tijdje condooms. Onze toen zes jarige zoon vond een gebruikte condoom naast de prullenbak in de badkamer. Hij hield het ding met twee vingers vast en zwaaide ermee heen en weer terwijl hij de woonkamer binnenliep waar ik met mijn schoonouders thee zat te drinken. ‘Wat is dit mama?’, zei hij. De slok thee die ik net nam hield ik niet binnen.”

Ongelukje

Jamie: “Het was een warme dag en ik was spontaan even een ijsje gaan eten in de stad met mijn peuter van drie. Ze was net zindelijk, maar ik had er niet aan gedacht extra kleding mee te nemen. Terwijl we in de rij staan voor de ijssalon zegt mijn dochter: ‘Mam! ik heb geplast!’ En door het feit dat ze alleen een jurkje en een beetje wijde onderbroek droeg was haar plas zo op de grond beland. Terwijl ik ernaar keek kreeg ik het nog warmer dan het al was. Snel heb ik met wat servetjes de troep opgeruimd. Vervolgens heeft mijn dochter in een natte onderbroek haar ijsje gegeten…”

Nieuw huis

Mariëlle: “Laatst ging mijn dochter van twee een paar nachtjes slapen op de camping bij oma. Ik voelde van te voren al dat het veel voor haar zou zijn, maar ik wuifde het weg. Ze is al zo wijs, dacht ik. Toen ze na drie nachtjes thuis kwam gaf ze aan dat ze het niet leuk vond bij oma. Terwijl ik hele andere berichten had gehoord. Ze kroop bij me op schoot en begon te huilen. ‘Mama, ik dacht dat daar mijn nieuwe huis was’, zei ze met grote snikken. Mijn hart brak en ik heb me nog nooit zo schuldig gevoeld.”

Zei hij dat nou echt?! 15 gênante, hilarische acties van jullie kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.