Sophie Nortier
Sophie Nortier Ouders 9 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

Zei hij dat nou echt?! 15 gênante, hilarische acties van jullie kinderen

Later zullen ze schreeuwen dat ze zich voor je schamen, maar nu is het nog even onze beurt om onzichtbaar te willen worden na de meest gênante uitspraken van onze kids.

Vreselijk gênante uitspraken

De kinderlijke onschuld van je hartendiefje is zó leuk… Totdat je kind ineens iets in het openbaar uitkraamt waardoor je het liefst door de grond zou zakken. O jee, heeft iemand dit gehoord? Nee toch? Gelukkig kun je er achteraf smakelijk om lachen.

Vingerverven

Sharon: ‘Ik kan me nog een verhaal herinneren van iemand waarvan haar dochter het vingerverven had ontdekt. Vroeg haar dochter heel enthousiast in de winkel: “Mama, gaan we straks weer vingeren?”‘

Over mama’s piemel

Lisa: ‘Mijn zoon (4) had net ontdekt dat hij een piemeltje had. De volgende keer dat hij samen met mij douchte zei hij: “Mama, je hebt er ook een!” Waarop ik zei dat dat niet zo was. Hij: “Wel hoor mama, hij is nog klein. Maar dat geeft niet, hij groeit nog wel!” Een poos daarna zijn we in de winkel, zegt hij: “Mama, je moet wel fruit kopen hoor! Je piemel moet nog groeien!”‘

Regel één: alles ontkennen

Monique: ‘Ik stond met mijn zoon (3) in een volle lift toen hij een behoorlijk harde scheet liet. Hij keek de vrouw naast hem aan en zei heel hard: “Gaat het?!” Ik weet niet wie zich ongemakkelijker voelde, die vrouw waar iedereen naar keek of ik.’

Verbandje erbij?

Miranda: ‘In de supermarkt kreeg ik spontaan een bloedneus. Ik snel zoeken naar een zakdoekje in mijn tas. Maar mijn dochter (5) had de oplossing. Terwijl ze een pak maandverband uit het schap pakt: “Hier mama, voor je bloed.” Tja…’

Dikkop

Amanda: ‘Mijn zoontje (2,5) wijst veel omdat hij slechthorend is. Een keer reed hij door de straat en wees naar een paar mensen die op een bankje zaten: “Mama dikkop?” “Ja liefje, we gaan DIE KANT OP…” Het heeft ruim een jaar geduurd voordat hij ‘die kant op’ ging zeggen in plaats van ‘dikkop’.’

Auw…

Wendy: ‘Mijn oudste zoon (3) en ik zaten in de trein, tegenover ons zat een jongen die blijkbaar middenin zijn puberteit zat. Hij zat onder de puisten. Mijn zoontje zat hem al een tijdje aan te kijken, opeens vraagt hij: “Mam, is dat eigenlijk ook een mens?”‘

Bh’s passen met je kind

Linda: ‘Mijn zoon (3) stond bij mij in het pashokje bij de Hunkemöller toen ik bh’s ging passen. Zegt hij keihard: “WAUW MAM, dát is sexie!”. De verkoopster en ik kwamen niet meer bij van het lachen.’

Met een wijsvinger kun je wijzen…

Lonneke: ‘Mijn zoontje (3) wil graag alles weten, ook waarom vingers een bepaalde naam hebben. Hij had zelf al een goede beredenering: met je wijsvinger kun je wijzen, om je ringvinger kun je een ring doen en met je middelvinger kun je je middel vingeren… Ik heb vreselijk gelachen.’

Van chips word je dik

Saskia: ‘Ik stond samen met mijn dochter (4) in de rij bij de kassa achter een gezette vrouw. Zij had chips op de loopband liggen. Kijkt mijn dochter deze vrouw van over haar brilletje aan: “Van chips eten word je dik. U kunt beter maar even geen chips meer eten.” Ik werd vuurrood van schaamte. De vrouw kijkt mijn dochter aan en zegt: “Je hebt helemaal gelijk meisje, maar ik neem ze mee voor mijn kinderen en ik zal er zelf wel van afblijven.” Tegen mij zei ze dat ik een heerlijk slim meisje had en… “Kleine kinderen spreken de waarheid hé?” Lachend liep de vrouw naar buiten. Ik en de caissière bleven verbaasd achter.’

Voor spek en bonen

Deborah: ‘Mijn drie jongens speelden een zelfverzonnen spel. De middelste snapte er niks van, maar wilde wel graag voor spek en bonen meedoen. Zegt hij vol overtuiging: “Ik doe wel mee als bruine bolus!” Ik dacht dat ik er in bleef hangen!’

Uhm, ja wat is het nu?

Marloes: ‘Mijn zoon (6) is autistisch en neemt sommige dingen vrij letterlijk. Na het eten vroeg mijn man of hij genoeg had gegeten. Zegt-ie: “Ja hoor, ik ben uitgehongerd!”‘

Pannenkoek in je …

Patricia: ‘Mijn zoontje (6) vond het grappig om in een pashokje keihard te roepen dat mama een streep in haar onderbroek had (dit was overigens niet het geval). Hij riep het niet één keer, maar een stuk of drie keer. En ik maar lachen en ‘stt’ zeggen.’

Complimentenregen

Roxanne: ‘Onze zoon (4) is nogal van de complimenten. Ik krijg dan ook vaak te horen: “Mama, wat heb je mooie haren, wat heb je mooie oren, wat heb je een goede mond.” Een beetje vreemd, maar best grappig. Totdat we vorige week gingen zwemmen en moesten omkleden in zo’n gezinshokje. Roept-ie heel hard: ‘Oh mama, wat heb je mooie borsten!’

Wat zeg je dán?

Karen: ‘Zo heb ik een keer met mijn zoontje bij de kassa gestaan. Vroeg hij ineens heel hard: ‘Mama, is dat nou een meneer of mevrouw?’ Het ergste was dat ik het zelf ook niet wist…’

Dit artikel verscheen eerder op Famme.nl.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.