Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Gentleminions is de nieuwe bizarre TikTok-trend en gaat over de Minions

Als TikTok een ding heeft bewezen, is het dat er alles – van opvoedtrends tot flauwval-challenges – viral kan gaan. In een nieuw hoofdstuk van TikTok is het de nieuwe Minions-film The Rise of Gru die zorgt voor ‘problemen’. Verschillende Britse bioscopen nemen maatregelen tegen de gentleminions en de trend lijkt nu ook overgewaaid naar Nederland.

Toch heeft de trend ook een voordeel.

TikTok-trend: the Rise of Gru

De trend is namelijk als volgt: ga gekleed in een net pak naar The Rise of Gru in de bioscoop. Dat klinkt tamelijk onschuldig. Echter gaan nu zoveel (tiener)jongens naar de animatiefilm in de bioscoop dat andere bezoekers en personeel zich geïntimideerd voelen. Dat ligt niet per se aan het nette pak, maar een aantal van deze jongeren maakt het net iets te bont in de bioscoop en zorgen voor overlast.

Gentleminions

Om die reden nemen verschillende Britse bioscopen maatregelen. Zo accepteert de grote bioscoopketen Odeon geen verkleedpartijen meer van deze ‘gentleminions’, zoals de jongens in pak zijn bestempeld. Op TikTok verschijnt het ene na het andere filmpje over gentleminions die in grote getale verschijnen.

@lyndon.c Despicable af 🍌 #fyp #minions #riseofgru #cineplex #gentleman ♬ original sound – billh

@ig.jj_masarati8 Minions rise of alphas #gentleminions ♬ original sound – JJ

Steun van Universal

Universal Pictures, die de film heeft geproduceerd, is – logischerwijs – alleen maar blij met de bizarre trend. “Wij willen even iets zeggen aan iedereen die in een maatpak naar de Minions komt kijken: wij zien jullie en we houden van jullie!”, laat een woordvoerder weten.

The Rise of Gru

De tweede Minions-film, the Rise of Gru, zou in 2020 al op het witte doek verschijnen. Maar je raadt het al, vanwege corona moest de première worden uitgesteld.

Succes van Minions film

Of je nu een van de films hebt gezien of niet, iedereen weet hoe een Minion eruit ziet. Geel, rond, soms met een oog soms met twee ogen. En de onmiskenbare blauwe tuinbroek mogen we ook niet te vergeten. Wist je trouwens dat er 10,400 Minions bestaan? Iedere minion heeft een andere lengte, vorm, verschillend aantal ogen, kleding en kapsel. Dat feitje werd tijdens Despicable Me 2 bekendgemaakt.

Ein-de-lijk: de nieuwe Minions-film komt eraan (en dit is de datum)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.