Laura Saija
Laura Saija Nieuws 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hulp voor gezinnen met geldzorgen vaak moeilijk vindbaar

Prijsstijgingen en inflatie houden de gemoederen flink bezig. Langzamerhand beginnen steeds meer mensen dit in hun eigen portemonnee te voelen. Veel gezinnen hebben moeite met rondkomen en momenteel groeien er in Nederland zelfs 315.000 kinderen op in armoede. Dit aantal stijgt naar verwachting van het Centraal Planbureau flink.

Gelukkig zijn er in Nederland organisaties die hulp bieden aan gezinnen in armoede. Deze instanties zijn voor sommige gezinnen alleen moeilijk vindbaar. Het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen zorgt ervoor dat de hulp voor deze gezinnen ook zichtbaar wordt.

Gezinnen met geldzorgen

Minister van armoedebeleid Carola Schouten: “Als er armoede is in gezinnen, heeft dat grote impact op de kinderen. Ze kunnen zich minder goed concentreren op school en voelen zich minder veilig en gelukkig. De fondsen verenigd in Sam& zorgen ervoor dat kinderen mee kunnen doen.

Ze betalen bijvoorbeeld contributie van de sportclub of de muziekles. Zeker in deze tijd waarin steeds meer gezinnen in de knel komen door de hoge prijzen is dat enorm belangrijk.”

De ondersteuning van Sam& voor alle kinderen (bestaande uit Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp), is erop gericht dat ook kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen mee kunnen doen.

Volwaardig meedraaien

Volgens het samenwerkingsverband zijn het vieren van je verjaardag, een laptop voor school, sport- en muziekles en een dagje uit nodig om als kind volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving.

Ook voor de ouders van de kinderen heeft dit een positief effect. Geldzorgen worden iets verlicht en daardoor hebben de ouders van een kind minder stress. Er komt ruimte vrij in het budget en in het hoofd.

Een hulpvraag voor schoolspullen, sportlessen, een dagje uit of een verjaardagsbox kan ingediend worden op samenvoorallekinderen.nl. Zij zorgen dat de vraag bij de juiste organisatie terecht komt.

Financiële buffer sparen? Zoveel spaargeld heb je minimaal nodig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.