Laura Saija
Laura Saija Eten en Voeding 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

7x gezonde snacks voor hongerige tieners

Met gierende honger komt je puber ’s middags van school. Hij trekt meteen een sprintje naar de koelkast of voorraadkast. ‘Is er nog wat te eten?’, hoor je hem roepen. Vaak wordt er in haast gegrepen naar een zak chips of koek om de honger meteen te stillen.

Bewerkt voedsel is vaak ongezond en geeft geen verzadigd gevoel. Zonde want er zijn genoeg snacks die wel enigszins gezond zijn, maar toch makkelijk en snel zijn. En in de supermarkt te koop, je hoeft er dus niet uren voor te bakken.

Gezonde snacks

Wat geef je een hongerige puber als hij thuis komt van school?

1. Gesneden fruit

Fruit is een voor de hand liggende snack, maar toch wordt hij vaak overgeslagen door je tiener. Onderzoek daarom welk fruit je kind lekker vindt en koop dit eventueel in gesneden vorm. In de supermarkt liggen ze kant-en-klaar in de schappen, want een hongerige tiener heeft natuurlijk weinig zin om zelf eerst die hele ananas te gaan schillen en snijden. Je kunt natuurlijk ook eens in de paar dagen zelf fruit bereiden en in de koelkast neerleggen.

2. Groente met dip

In de supermarkt zijn veel snoepgroenten te koop. Is dit een beetje te saai voor je tiener? Zorg dat je er altijd een gezonde dip bij hebt, zoals hummus of tzatziki. Je zal zien dat je tiener de snoepkomkommers binnen no-time naar binnen werkt.

3. Groentefriet

Een andere vorm van een groentesnack is groentefriet. Dit kan van veel soorten groente gemaakt worden, zoals wortel, pastinaak of courgette. De bekendste is zoete aardappelfriet. Deze kun je gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen en thuis in de oven of airfryer gooien.

4. Kaas of worst

Deze snack kun je van te voren voor een week maken en kan altijd in de koelkast staan. Snijd kaas en worst naar keuze in blokjes en berg op in vershoudbakken. Je tiener heeft een gezonde snack, waar hij geen moeite voor hoeft te doen.

5. Gebakken ei

Laat je tiener als hij thuiskomt een eitje bakken of koken als snack. Het kost ze misschien tien minuten, maar het is in ieder geval gezond en lekker.

6. Noten

Noten zijn een hartige snack en een goed alternatief voor chips. Vooral de ongebrande en ongezouten noten zijn een goede, voedzame snack. Denk aan walnoten, cashewnoten of pinda’s.

7. Wraps

Twee producten die altijd handig zijn om in huis te hebben met hongerige tieners, zijn wraps en gerookte kipfilet. Erg simpel en voedzaam zijn deze wraps wanneer je ze belegd met een paar plakjes kipfilet en optioneel wat sla en augurk.

4x voedingsproducten waar je kind veel beter van gaat slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.