Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten en Voeding 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

4x voedingsproducten waar je kind veel beter van gaat slapen

Voeding en slapen gaan hand in hand. Zo kan het zijn dat je kind onbewust cafeïne binnenkrijgt en daardoor – logischerwijs – niet goed in slaap valt. Vergis je namelijk niet, óók thee, frisdrank en pure chocolade bevat cafeïne.

Wil jij ervoor zorgen dat je kinderen beter slapen? Zorg er dan voor dat ze voldoende van deze voedingsproducten binnenkrijgen.

Voeding en slapen

Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben voeding en slapen veel met elkaar te maken. Eet je kind slecht? Dikke kans dat je zoon of dochter dan ook niet goed slaapt. Het is daarom erg belangrijk om te kijken naar voeding en ervoor te zorgen dat je kinderen wel genoeg van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen.

1. Volkoren producten

Volkoren producten zoals quinoa, bruine rijst (en pssst, zelfs popcorn!) zijn rijk aan vezels en vitamine B. Vezels zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel hebt waardoor je kinderen niet wakker worden met honger. Ook zorgen vezels ervoor dat je een goede bloedsuikerspiegel behoudt.

Daarnaast bevatten volkoren producten vaak ook magnesium, calcium en Gamma-aminoboterzuur. Als je hier een tekort aan hebt, slaap je vaak veel korter en kan dat zelfs leiden tot slapeloosheid.

2. Kersen

The cherry on top of everything! En gelukkig zijn de meeste kinderen hier dol op. Deze fruitsoort bevat namelijk melatonine. Ken je misschien wel van de slaappillen? Niet voor niks want dit stofje zorgt er namelijk voor dat een goede slaaprust wordt bevordert .

3. (Vette) vis

Koken met vis it is. Vette vis met name, zit bomvol vitamine D. Deze vitamine D zorgt er onder andere voor dat je langer en beter slaapt. Daarnaast bevat vis natuurlijk ook veel Omega-3. Sowieso mega goed voor dat lijfje (ja, ook die van jou).

Gaat dit er allemaal niet zo makkelijk in? Kun je voorkomen dat jouw kind een moeilijke eter wordt?

4. Noten

Wil je kind nog wat snacken? Geef dan een handje noten. Noten bevatten allerlei belangrijke stofjes: melatonine, selenium, zink, magnesium en tryptofaan. Al deze stofjes hebben zo hun eigen effect op slapen en komen dit absoluut ten goede.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper.com

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.