Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Persoonlijke verhalen 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Naomi: ‘Ik durf mijn nieuwe vriend niet aan mijn kinderen voor te stellen’

Een nieuwe partner introduceren in je gezin is iets waar veel gescheiden ouders mee worstelen. Wanneer doe je het? En hoe doe je het? Dat is iets waar Naomi (45) ook al een tijdje mee zit sinds ze een nieuwe vriend heeft.

Nieuwe vriend voorstellen

‘Mijn ex en ik zijn vijf jaar geleden gescheiden. Het was niet bepaald een prettige scheiding. Hij had namelijk een ander, en dat vond ik natuurlijk erg lastig in het begin. Hoewel ik inzag dat het voor iedereen de beste beslissing was om uit elkaar te gaan, deed het me pijn om ons gezin en ons huwelijk op te geven.

In het begin hadden we alleen het noodzakelijke contact, en als de kinderen daar waren geweest wilde ik het liefst niets over zijn nieuwe vriendin horen. Maar tegelijkertijd wilde ik alles weten. Het was lastig en ik zag aan mijn kinderen hoe verscheurd ze werden door de situatie.

Vrede met de situatie

Ze wilden loyaal zijn naar mij én naar mijn ex. Ik merkte dat ze stiekem de nieuwe vriendin van mijn ex best leuk vonden, maar dat ze dat niet aan mij wilden laten merken. Destijds waren onze twee dochters 8 en 10, en ze voelden de situaties altijd feilloos aan. Ik vond het vreselijk om te zien dat ze bij mij thuis op hun woorden pasten om mij niet te kwetsen.

Op een gegeven moment heb ik daarom besloten dat ik vrede moest hebben met de situatie. Ik maakte een afspraak met mijn ex en zijn nieuwe vriendin, en inmiddels kunnen we allemaal prima met elkaar door één deur. Wat ik super fijn vind voor mijn dochters.

Smoorverliefd

Inmiddels zijn ze dus 15 en 13. En heb ik zelf sinds een half jaar een nieuwe vriend. Ik heb hem leren kennen via Tinder, en al na een paar dates waren we smoorverliefd. Mijn dochters weten echter van niets. Als zij in het weekend bij hun vader zijn, slaapt Tim (mijn nieuwe vriend) hier. En verder zie ik hem soms als ze op school zitten. En zo gaat het al een half jaar.

Tim wil inmiddels graag mijn dochters ontmoeten. Maar ik hou de boot af. Niet omdat ik niet zeker ben van Tim, maar omdat ik de situatie niet weer overhoop wil gooien. Wat als mijn ex er gek op reageert? Wat als de meiden hem niet aardig vinden? Bovendien hebben we nu een goede situatie, en geniet ik ook van de tijd alleen met mijn dochters. Dat wil ik niet in gevaar brengen.’

Gescheiden moeder: ‘Ik vind het vreselijk om single te zijn’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.