Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vakantie 10 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Een relaxte vakantie? Dit zijn jullie grootste ergernissen op vakantie

De vakantieperiode is voor een deel van Nederland officieel aangebroken. We kijken er allemaal naar uit en kunnen niet wachten tot we heerlijk met het gezin op vakantie kunnen. Althans, op de leuke dingen kunnen we niet wachten, helaas zijn er altijd ergernissen op vakantie.

Hoezeer we ook van tevoren zeggen dat we niet moeten gaan stressen, zo nu en dan ontstaan er toch irritaties op vakantie.

Op autovakantie

Met de zomervakantie in zicht gaan ook dit jaar weer miljoenen Nederlanders op vakantie. Iedereen heeft zijn voorkeuren als het gaat om de bestemming en het vervoer erheen. Uit het jaarlijkse onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat 44 procent van de Nederlanders dit jaar met de auto op vakantie gaat.

Ook blijkt dat 26 procent van de Nederlanders die de auto pakt dit doet vanwege het milieu. Bij slechts 13 procent van de Nederlanders is er sprake van vliegschaamte. Onder hoger opgeleiden ligt dit percentage iets hoger, namelijk 21 procent. De meeste mensen kiezen echter voor de auto omdat daarmee hun vakantiebestemming het makkelijkst bereikbaar is (68 procent), omdat het vaak goedkoper is dan vliegen of de trein (24 procent) of omdat ze de drukte op de vliegvelden willen vermijden (15 procent).

Ergernissen op vakantie

Toch kleven er ook nadelen aan zo’n autovakantie. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat dit de top vijf van de meest voorkomende ergernissen op vakantie is.

1. Files

Als je al een lange autorit voor de boeg hebt, wordt het er niet beter op als je ook nog eens een uur in de file staat. Nog meer reistijd waarin je je kinderen moet vermaken en als je pech hebt, de zon fel op jullie auto schijnt. Diep ademhalen en er maar het beste van maken, hoe moeilijk dat dan ook is.

2. Onduidelijke verkeersregels in het buitenland

Ook dit is een herkenbare ergernis in het buitenland: al die verkeersregels die net even anders zijn dan je gewend bent. Wie heeft er voorrang? Hoe hard mag je hier precies? Het is in ieder geval nooit saai, zullen we maar denken.

3. Je bent iets vergeten mee te nemen

Hoe vaak je ook je lijstje bent afgegaan en op tijd van tevoren bent begonnen met inpakken, er is altijd een kans dat je toch iets vergeet. Als je daar dan achter komt onderweg of in het buitenland, is dat flink balen. Gelukkig kun je veel dingen in het buitenland ook kopen, maar leuk is het niet.

4. Verdwalen in het buitenland

Hoe makkelijk je via Google Maps in Nederland de weg vindt, zo lastig is dat soms in het buitenland. Al die onduidelijke routes zorgen ervoor dat de leuke roadtrip die jullie voor ogen hadden, soms iets minder gezellig verloopt. Ach, zolang je uiteindelijk maar aankomt op de bestemming, toch?

5. Ruziënde kinderen op de achterbank

Natuurlijk, het is een lange autorit en je verwacht heus niet dat je kinderen de hele tijd lief en rustig zijn, maar van de ruzies tussen je kinderen kun je echt gek worden. Als je kinderen ruzie maken en je moet ook nog eens op de weg letten, kan het soms even te veel worden. Dat snappen we hoor!

Als gezin met de auto op vakantie? Vergeet deze 8 spullen niet mee te nemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.