Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Opvoeden 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 huishoudelijke taken vinden pubers het leukste om te doen 

Ook al staat waarschijnlijk geen enkele puber te springen om huishoudelijke taken te verrichten, toch is het goed om ze wel mee te laten werken in het huishouden. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook zal het hele gezin ontlast worden als jullie alles samen aanpakken. De volgende huishoudelijke taken vinden pubers doorgaans het leukste om te doen.

En nee, het schoonmaken van de wc, douche of keuken horen zeker niet bij de favoriete huishoudelijke taken van pubers.

Leuke huishoudelijke taken

 1. Stofzuigen
  Zet een lekker muziekje op voor je kind en laat hem of haar de boel eens goed stofzuigen. Pubers vinden stofzuigen doorgaans leuk om te doen, omdat ze tijdens het stofzuigen direct resultaat zien én de ruimte gelijk schoon oogt.
 2. Vloeren dweilen
  Naast het stofzuigen, is ook dweilen populair bij pubers. Door het dweilen van de vloer, gaat de vloer niet alleen stralen, ook ruikt het nog eens erg lekker. Wil je het extra leuk maken voor je puber? Haal dan dweilschoenen in huis. Dit zijn een soort pantoffels, waarin je kind kan stappen. Maak ze een beetje vochtig aan de onderkant, waarna je kind dansend de vloer kan dweilen.
 3. Was opvouwen
  De was opvouwen is helemaal niet erg om te doen. Pubers vinden dit vaak ook een leuk werkje. Laat ze eens zien hoe ze handdoeken mooi kunnen opvouwen, bolletjes van sokken kunnen maken en T-shirts in maar drie stappen kunnen opvouwen. Heb je nog meer kinderen? Geef ze dan allemaal evenveel was in een wasmand en laat ze een wedstrijdje doen wie het eerst het netste en snelste de inhoud van de wasmand heeft opgevouwen.
 4. Ramen wassen
  Het wassen van de ramen is ook erg populair onder pubers. Water en kinderen is altijd een goed idee. Laat je kind er tijdens het wassen van de ramen een waterfeestje van maken. Zo kan hij of zij de ramen vanuit de tuin met bijvoorbeeld een waterpistool of waterballonnen nat maken, waarna je kind met een sopje en een zeem aan de slag kan gaan om alles schoon te maken. Wedden dat je kind het voortaan elke week wil doen?
 5. Ontstoffen met een plumeau
  Welke puber vindt het nu niet leuk om met een plumeau in de weer te gaan? Geef je kind zo’n kleurrijke borstel en laat hem of haar zoveel mogelijk stof verzamelen. Laat alle hoekjes op de grond, aan het plafond en de vloeren onder de bedden ontdoen van stof. Ook kan er veel stof op de luxaflex zitten, dus ook daar kan er veel afgestoft worden.

Katy’s dochter heeft watervrees: ‘Ze durft bijna het water niet in tijdens zwemles’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.