Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 10 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Kinderfeestje organiseren? Vergeet deze 10 spullen niet

Staat het kinderfeestje van je kind voor de deur? Hartstikke leuk en gezellig, maar het kost wel wat voorbereiding, want welke spullen heb je allemaal nodig voor een kinderfeestje? Geen zorgen, wij helpen je hierbij.

We herkennen het vast allemaal: een kinderfeestje zorgt toch voor een beetje stress bij de ouders. Een goede voorbereiding is dan heel prettig.

Allemaal keuzes

Het begint allemaal bij de vraag: wie gaan jullie uitnodigen? Alleen dat is soms al een dilemma op zich. Dan moet er een datum worden geprikt en besloten worden hoe het feestje eruit gaat zien. Blijven jullie tijdens het feestje thuis of gaan jullie eropuit, naar bijvoorbeeld een zwembad? Kiezen jullie een thema of laat je dat aan iedereen zelf over? Je merkt het al, er zijn keuzes genoeg.

Als je eenmaal weet wie je gaat uitnodigen, wanneer het is en wat je gaat doen, is het tijd om alle producten daarvoor in huis te halen. Het ligt er uiteraard aan wat je gaat doen en hoeveel je daarvoor nodig hebt, maar de meeste feestjes hebben bepaalde producten en spullen nodig om het kinderfeestje te laten slagen.

Spullen voor een kinderfeestje

Vergeet je de volgende spullen niet in huis te halen?

1. Uitnodigingen

Het begint natuurlijk allemaal bij de uitnodigingen. Wie gaat je kind wel en niet uitnodigen? Zorg dat je de uitnodigingen op tijd verstuurt, zodat alle kinderen (lees ouders) de datum alvast in de agenda kunnen zetten. Er zijn enorm veel mooie uitnodigingen te vinden, zoals deze hieronder.

uitnodigingen

2. Slingers en ballonnen

Slingers en ballonnen mogen uiteraard niet ontbreken op een kinderfeestje. Nog leuker is het om het feestje een thema te geven. Je kunt alle slingers en ballonnen in het thema komen en de kinderen kunnen zich ernaar verkleden. Een Unicorn-thema is bijvoorbeeld ontzettend leuk.

slingers en ballonnen

3. Papieren bordjes

Je maakt het jezelf een stuk makkelijker door papieren bordjes te gebruiken voor de taart of wat anders lekkers. Je neemt ze makkelijk ergens mee naar toe en je kunt ze daarna weggooien. Dat scheelt je weer een hoop afwas en daar ben je achteraf zeker blij mee.

papieren bordjes

4. Bak/taartdecoratie

Het is altijd leuk om ze zelf cakejes of iets dergelijks te laten versieren. Je moet er wel tegen kunnen dat het een beetje een rommeltje wordt, maar de vrolijke gezichtjes van de kinderen maken alles weer goed, toch? Om even in het unicorn-thema te blijven, kun je deze leuke taartdecoraties kopen.

taartdecoratie

5. Potloden

Deze is niet heel spannend, maar als je het hebt in huis, is dat altijd heel prettig. Als de kinderen uitgespeeld zijn of als een groepje liever rustig gaat kleuren in plaats van naar buiten, zijn een kleurboek en potloden altijd handig om in huis te hebben.

potloden

6. Stoepkrijt

Als het feestje thuis plaatsvindt, is het altijd fijn om bepaalde spullen achter de hand te hebben. Als het mooi weer is, kunnen de kinderen lekker naar buiten en even hun energie kwijt. Ze kunnen bijvoorbeeld voetballen of stoepkrijten, net waar ze zin in hebben.

stoepkrijt

7. Bingo

Als het niet zo lekker weer is en je moet de kinderen een tijdje vermaken, is bingo ideaal om te doen. Ze zijn even een tijdje zoet en ze vinden het nog spannend ook. Leg een paar kleine prijsjes klaar (doe daar vooral niet teveel moeite voor) en kijk wie van de kinderen het eerste scoort.

bingo

8. Speurtocht

Is de weersvoorspelling op de dag van het feestje goed? Dan is een speurtocht met de kinderen enorm leuk om te doen. Je moet het misschien even voorbereiden, maar de kinderen zijn wel een langere tijd zoet en ze vermaken zich prima.

speurtocht

9. Spelletjes

Als je thuis een kinderfeestje geeft, zijn spelletjes altijd een goede manier om de kinderen te vermaken. Dat hoeft allemaal niet veel te kosten of moeilijk te regelen te zijn. Denk aan koekhappen, zaklopen of twister.

twister

10. Uitdeelzakjes

Als het feestje klaar is (eindelijk), gaan de kinderen weer naar huis, maar niet zonder ze nog iets mee te geven. Meestal is dat een zakje met wat snoepjes of iets dergelijks, dus een aantal uitdeelzakjes en snoepgoed inslaan is een goed idee.

uitdeelzakjes

7x de leukste spelletjes voor een kinderfeestje met kleuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.