Sophie Nortier
Sophie Nortier Vrije Tijd 28 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

7x de leukste spelletjes voor een kinderfeestje met kleuters

Wordt jouw peuter bijna een kleuter? Dan wordt het tijd voor het eerste kinderfeestje. Maar welke spelletjes kun je doen op een verjaardagsfeestje?

Wat een feest! Je kleuter mag straks naar school. Maar eerst is het nog even tijd om de verjaardag te vieren. En al zit je er waarschijnlijk nog niet helemaal in, de wereld van de kinderfeestjes gaat nu echt beginnen. Ja, je kunt ook wachten tot de eerste partijtjes op school zijn gegeven, maar waarom zou je dat doen?

Kinderfeestje voor bijna-kleuters is perfect

Dit is namelijk hét moment om nog niet helemaal in die tirannenpolitiek van de kinderfeestjes op school mee te hoeven gaan. Niet opbieden tegen grote luchtkastelen of uitjes naar een pretpark, geen gedoe over al dan niet de hele klas uitnodigen en zo niet, wie dan wél? Kinderen van deze leeftijd genieten nog volop van alles dat je ze aanbiedt en hebben de tijd van hun leven met die drie beste vriendjes van de opvang.

Spelletjes verjaardagsfeestje

Maar(!) hoe vermaak je ze dan? Ze zijn nog niet bijster goed in moeilijke spelelementen en de focus is ook nog vaak ver te zoeken. Met deze spelletjes maak je het verjaardagsfeestje een daverend succes.

1. Speurtocht

Laat het weer het toe? Dan is een speurtocht op in de buurt het perfecte spelletje voor een verjaardagsfeestje. Gebruik voor deze leeftijd liever wel erg opvallende pijlen, want kleine lintjes in de boom zullen ze nog niet herkennen. Let er ook op dat het niet te lang duurt, want met de korte aandachtsspanne zullen ze anders al snel liever in de plassen stampen (of rollen) dan nog een half uur verder lopen.

Zorg ervoor dat een van de ouders alvast vooruit gaat om aan het eind een mooie schatkist gevuld met… snoepjes, kleine cadeautjes, you name it!

Laat het weer het niet toe en heb je binnen de ruimte? Dan kun je natuurlijk ook een paar pijlen richting de zolder laten gaan. Óók een hele leuke speurtocht.

2. Chipsketting rijgen

Wie kent hem niet?! De beroemde chipsketting. Haal wat dropveters en ronde Nibb-it chipjes en sla aan het rijgen. Wees niet teleurgesteld als de kettingen nooit afkomen omdat er niet genoeg chipjes aan de ketting komen. Dat is het risico van het spel 😉

3. Koekhappen

Lekker ouderwets koekhappen is altijd een succes spel op kinderfeestjes, want wie wil er nou niet een heerlijk hapje ontbijtkoek? Neem een rol touw en een pak ontbijtkoek en happen maar. Laat voor deze leeftijd nog wel even de blinddoeken af, want geloof ons, de opgave om hun handen niet te gebruiken is al lastig genoeg.

4. Kinderdisco

Heb je ze volgestopt met taart en limo? Dan is het hoogtijd om die suikers hun werk te laten doen in een kinderdisco. Versier de kinderkamer met glittergordijnen en discolampjes en zet die muziek op tien! Lekker al die suikers eruit dansen en dan weer lekker moe aan papa en mama afleveren.

Bonus tip! als jij naar de disco gaat vind je het ook heerlijk om je leuk aan te kleden. Dus zorg voor een stapel verkleedkleren en de kids hebben de tijd van hun leven.

5. Haantje pik

Als jet spelletje snoep is, is de focus aan. Laat een kind de ogen dichtdoen, terwijl de rest een snoepje aanwijst. Wanneer het kindje de ogen weer opendoet mag hij een voor een de snoepjes aanwijzen. Is dat niet het snoepje dat vooraf was uitgekozen? Dan mag hij het opeten.

6. Verdwenen voorwerp

Een soort haantje pik, maar dan anders. Leg vijf tot tien voorwerpen op tafel, bijvoorbeeld uit de keuken. Laat de kinderen zien wat er ligt en stuur ze dan de kamer uit. Haal een van de voorwerpen weg en laat de kinderen weer naar binnen. Laat ze om de beurt zeggen welk voorwerp er mist.

7. Stoelendans

De stoelendans is altijd een goed idee als spelletje op een verjaardagsfeestje. Kies een leuk muziekje uit, zet wat stoelen in het midden en … nou ja, you know the drill. Feest!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.