Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijke verhalen 2 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Lynns zoon woont bij zijn oma: ‘Beter voor het hele gezin’

Na lang twijfelen komen Lynn (44) en haar partner tot een groot besluit. Hun zoon verhuist namelijk naar zijn oma.

“Uiteindelijk is de rust wedergekeerd”

Puberende zoon

“Jorrit (16) is vanaf zijn twaalfde flink aan het puberen. Hij begon al op jonge leeftijd met roken en blowen en hing altijd op straat.

Hij raakte bevriend met oudere jongens die een slechte invloed op hem hadden. Zo werd hij hondsbrutaal en hebben we de politie vaker aan de deur gehad. Meestal werd hij gepakt voor winkeldiefstal, maar op een gegeven moment kwam de politie ook omdat hij dingen had vernield.

Als moeder ben je natuurlijk heel teleurgesteld. Ik heb altijd heel veel moeite gedaan om hem goed op te voeden, maar uiteindelijk merk je dan dat het toch voor niets is geweest. Bij mijn andere twee kinderen is er nooit een vuiltje aan de lucht geweest. Mijn twee dochters zijn nooit brutaal geweest en deden het altijd uitstekend op school.

Twee keer geschorst

Jorrit wilde nooit naar iemand luisteren. Niet naar mij, niet naar zijn vader, en al helemaal niet naar leraren. Wanneer hij voor de tweede keer geschorst werd besloten we dat het genoeg was geweest.

Eigenlijk was er maar één persoon waar hij respect voor had, en waar hij naar luisterde: zijn oma. Ik weet niet hoe mijn schoonmoeder het voor elkaar kreeg, maar ze wist hem in het gareel te houden.

Uiteindelijk hebben we er dan ook voor gekozen dat Jorrit bij zijn oma moest intrekken. Het was geen gemakkelijke keuze, en ik heb me enorm schuldig gevoeld. Natuurlijk krijg je als moeder een gevoel dat je hebt gefaald.

Jorrit woont nu ruim een jaar bij zijn oma, en het gaat veel beter met hem. Hij spijbelt nog wel eens, maar voor de rest gedraagt hij zich oké. We hopen dat hij binnenkort weer bij ons kan komen wonen, maar voor nu is dit een prima oplossing. De rust is in ieder geval weer wedergekeerd in ons gezin. Dat ik mijn zoon moet missen, is dan de prijs die ik moet betalen.”

9x dingen die erg herkenbaar zijn voor een moeder van een puberzoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.