Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Leonor (38): ‘Mijn man weet niet dat ik een grote geldprijs gewonnen heb’

Hoeveel mensen zeggen niet dat een grote geldprijs winnen hun ultieme droom is? Ook Leonor wilde niets liever, maar toen ze eenmaal echt een groot bedrag had gewonnen kreeg ze eerder stress, dan dat ze er blij mee was. “Het liefst hou ik het geheim voor mijn man, want hij smijt met geld. Ik wil beslist niet dat hij dit geld ook over de balk gaat gooien”, vertelt ze.

“Sinds tien jaar ben ik samen met Bob. Het is een lieve man en vader, maar hij kan totaal niet met geld omgaan. We zijn door hem al meerdere keren in geldproblemen terechtgekomen. Zo heeft hij een keer geld van een vriend geleend en het in het casino vergokt. Ook heeft hij geld geïnvesteerd in cryptomunten, dat hij is kwijtgeraakt toen de markt instortte. Daarnaast gebruikt hij veelvuldig zijn creditcard en geeft hij zijn hele salaris in no time uit aan dingen die hij niet nodig heeft.

Aparte rekeningen

We hadden een tijdje een gezamenlijke rekening, maar toen maakte hij ook mijn geld op. Vanaf het moment dat ik zwanger van onze dochter was, nu zes jaar geleden, wilde ik een financiële buffer hebben. Met Bob zijn uitgavenpatroon zou die buffer er niet komen, dus heb ik hem aangegeven dat ik onze financiën voortaan gescheiden wilde houden. Op die manier wist ik zeker, dat hij niet aan mijn geld kon komen als hij weer eens ging gokken, een investering wilde doen of bier ging drinken met vrienden.

Meedoen aan loterij

Al jaren kocht ik af en toe een paar lootjes maar ging ervan uit, dat ik nooit een grote geldprijs zou winnen. Toen ik een halfjaar geleden op internet mijn lotnummers controleerde, zag ik dat ik een bedrag van 75.000 euro gewonnen had. Ik was enorm blij, maar al snel daarna kreeg ik het Spaans benauwd. Ik kon er zelfs niet van slapen. Wat moest ik tegen Bob zeggen?

Belastingaangifte

Nu, maanden later, heb ik nog steeds niets tegen Bob gezegd. Het liefst hou ik het geheim, want Bob gaat zeker een deel van het geld van de grote geldprijs opeisen en verbrassen. Als we belastingaangifte moeten doen zal ik toch met de billen bloot moeten, want er zal hoe dan ook belasting over het gewonnen bedrag betaald moeten worden. Het liefst investeer ik voor die tijd een groot deel van het geld, zodat hij daar niks geks mee kan doen. Toch wil ik hierover geen overhaaste beslissingen nemen. Ik vind het gewoon heel jammer, dat ik mijn blijdschap om de gewonnen prijs niet kan delen met Bob.”

Zo leer je je kinderen rekening te houden met anderen in plaats van ‘ikke, ikke, ikke, en de rest kan stikken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.