Sanne Verweij
Sanne Verweij Vrije Tijd 26 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

14x de leukste én makkelijkste haarstijlen om bij je kind uit te proberen

Het is ‘s ochtends vroeg, de wekker gaat en het is gelijk chaos in huis. Het is al moeilijk genoeg om je kind aan te kleden, laat staan dat je nog tijd overhebt om haar haar te doen! Toch zijn er een aantal makkelijke én leuke haarstijlen die jij morgenochtend al zou kunnen uitproberen.

Hoewel je meestal geen tijd hebt voor dat gepruts met dat haar en het maar gewoon los laat hangen of in een losse staart propt, zijn er ook andere leuke manieren om gemakkelijker het haar van je dochter te doen. Je zou bijvoorbeeld de avond van tevoren een klein vlechtje kunnen maken, zodat ze de volgende ochtend schittert. J/M Ouders zet wat inspiratie op een rij.

Het haar in de… paardenstaart

We kennen het allemaal, de klassieke en o-zo-makkelijke staart. Je hebt ze in zoveel versies: één paardenstaart, twee staartjes, laag of een hoge staart. Je grijpt het haar bij elkaar, schuift er een elastiekje omheen en klaar is kees. Met deze inspiratie breng je deze klassieker naar een hoger level.

1. Elegante paardenstaart

Pak een plukje haar en laat deze buiten de staart vallen. Als je de rest vast hebt gemaakt, draai je de pluk haar om het elastiekje heen voor een elegante look. Je kunt de pluk vastzetten met een schuifklipje of aan de onderkant van het elastiekje erin schuiven.

2. Combi

Maak een hoge staart en knoop het haar bij elkaar. Daarna kan jij, of je kind als ze dat leuk vindt en het wil proberen, een aantal kleine vlechtjes maken.

3. Halve invlecht

Dezee creatie vereist iets meer tijd. Je vlecht aan beide kanten in, maar in plaats van dat je ‘m helemaal tot het einde invlecht, maak je er één of twee staarten van.

4. Mini vlechtjes

Maak twee vlechtjes aan de zijkant of aan beide kanten van het gezicht van je kind. Die pak je dan mee als je de staart maakt.

Het haar in… knotjes

1. Hoge knot

Pak het haar van je dochter en haal het bovenop haar hoofd meerdere keren door het elastiekje heen. Om dit makkelijker te maken kan je ook vragen of je kind met haar hoofd omlaag wil hangen.

2. Lage knot

Alles bijeen pakken en meerdere keren door het elastiekje halen voor de knot. Om dit op te leuken zou je er een scrunchie of een lintje omheen kunnen wikkelen.

3. Spice girls

Twee knotjes bovenop het hoofd. Makkelijk en het staat tegelijkertijd stoer en schattig.

4. Spice girls 2.0

Voor als je iets meer tijd hebt: vlecht een klein stukje in en maak daarna knotjes in het haar van je dochter. Dit kan je ook doen met twee lage knotjes.

5. Ballet knotje

Aan beide kanten invlechten tot je bijna onderaan bent. Dan maak je ‘m niet af, maar maak je er één of twee knotjes van.

Het haar in… vlechten

Alles lijkt gelijk al meer put together met vlechtjes. Hoewel sommige uren duren en je daar de tijd niet voor hebt, zitten er ook een paar hele makkelijke bij. Daarnaast geldt voor vlechten ook: hoe vaker je dit doet, hoe beter je het kan en hoe sneller je klaar bent.

1. De klassieker

Een lange vlecht op de rug van je kind en boem alles zit vast! Je kunt ook twee schattige kleien vlechtjes maken.

2. Vissengraat

Je werkt met twee strengen in plaats van drie, waardoor je een heel ander patroon in de vlecht krijgt. Die lijkt dan weer op een vissengraat en we beloven je: die ziet er mooier uit dan hij klinkt!

3. Invlechten

Je werkt van de voorkant van je kinds hoofd helemaal naar beneden toe tot je alles hebt ingevlochten. Twee mooie vlechtjes van begin tot boven.

4. Aan de voorkant

Aan de voorkant van het gezicht van je kind, maak je aan beide kanten een ingevlochten stukje. Je kunt dit ook doen op de bovenkant van het hoofd of twee losse vlechtjes maken en die achter het hoofd bijeen binden.

5. Vlechtjes vlechtjes en nog eens vlechtjes

Een paar loss mini vlechtjes door het haar van je kind heen gevlochten, is al heel schattig. Dit kan je ook doen als je het haar vast gaat zetten in een knot of staart. Dat laat alles er schattig uitzien.

https://www.jmouders.nl/natuurlijke-middelen-luizen/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.