Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 27 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Danique (42): ‘Mijn 17-jarige zoon is al kaal aan het worden’  

Vaak krijgen mannen vanaf hun dertigste of veertigste een dunnere haardos. Bij de zoon van Danique, Gijs, is dit proces helaas al eerder van start gegaan. Hij is namelijk al kaal aan het worden. “Hij heeft een grote kale plek op zijn achterhoofd en bovenop zijn ook al bijna al zijn haren verdwenen.”

“Op het moment dat ik mijn man leerde kennen was hij dertig en was zijn haar dunner aan het worden. Na twee jaar relatie pakte hij de tondeuse en zei hij zijn dunne haar gedag. Toen ik niet lang daarna in verwachting was van een jongetje, ging ik er vanuit dat hij mijn volle haardos zou krijgen. Mijn ouders, mijn broers en ik hebben namelijk allemaal veel en dik haar.

Volle haardos van zoon

Mijn zoontje kwam ter wereld met veel haar. Toen hij twee jaar was, kwam het al tot zijn schouders. Prachtig was het. Ik liet het altijd zo lang mogelijk, tot zijn dertiende. Op dat moment ging hij naar de middelbare school en was lang haar niet meer stoer genoeg. De kapper maakte er een kort kapsel van, met geschoren zijkanten en bovenop wat langer. Ook dit stond hem goed.

Haar op hoofd dunner

Toen Gijs vijftien was, zag ik dat zijn haar bovenop zijn hoofd dunner aan het worden was. Ik zag dat hij dit ook merkte, want hij smeerde steeds meer gel in zijn haar om het maar op de goede plek te houden. Ik zag dat het hem onzeker maakte. Een jaar later zag ik dat het nog dunner aan het worden was, dus besloot ik met hem naar de huisarts te gaan. Daar werd gezegd dat het door erfelijkheid kwam.

Kale plek op achterhoofd

Inmiddels is Gijs zeventien en is er van ‘alleen’ dun haar bijna geen sprake meer. Hij is echt kaal aan het worden. Hij heeft een grote kale plek op zijn achterhoofd en bovenop zijn ook al bijna al zijn haren verdwenen. Het doet mij veel verdriet. Hij was altijd zo ijdel en zo trots op zijn haar. Nu heeft hij iedere dag een pet of een muts op, behalve op school, want daar is het niet toegestaan.

Haartransplantatie

Ik heb er met mijn zoon en man over gesproken. Mijn zoon wil niet kaal door het leven, althans, niet al op deze leeftijd. Daarom willen mijn man en ik graag een haartransplantatie voor onze zoon regelen. We hebben het er al met hem over gehad en hij wil het graag. Ook zijn we al bij verschillende haarklinieken langs geweest om te praten over de mogelijkheden. Het is allemaal positief en veelbelovend. Het enige wat ons in de weg zit, is de prijs.

Sparen voor ingreep

Een haartransplantatie is ontzettend duur. Mijn zoon heeft heel wat haartjes nodig, waardoor het nóg duurder wordt dan normaal. Mijn man en ik zijn daarom hard aan het sparen en werken allebei elke week extra uren. Ook Gijs heeft inmiddels een bijbaantje gevonden. Hij zet elke maand de helft van zijn salaris apart voor zijn haartransplantatie. Als we zo doorgaan, dan lukt het binnen een jaar om het geld bij elkaar te krijgen. Ik kan niet wachten om mijn zoon weer blij én met een volle haardos te zien.”

Dit kun je zeggen om meer empathie te tonen naar je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.