Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 6 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Tegen mijn ex gezegd dat hij zijn kinderen nooit meer mag zien’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Renate (40). Renate heeft spijt dat ze tegen haar ex heeft gezegd dat hij zijn kinderen nooit meer mag zien.

“Na een huwelijk van vijftien jaar vroeg mijn man een scheiding aan. We hadden volgens hem verschillende ideeën over de toekomst. Het viel rauw op mijn dak, ik had het namelijk niet aan zien komen. Natuurlijk waren we iets uit elkaar gegroeid en deden we minder leuke dingen dan eerst, maar dat was logisch. We hadden twee zoons (nu twaalf jaar) en hadden allebei een drukke baan.

Vol ongeloof

Mijn ex had blijkbaar haast, want op de dag dat hij zei dat hij wilde scheiden, pakte hij zijn koffers en nam hij zijn intrek in een appartement. Hij had alles tot in de puntjes voorbereid. Ik bleef vol ongeloof achter. Onze zoons trouwens ook, zij wisten ook niet wat ze ermee aan moesten en waren erg in de war. Ze bleven maar vragen waarom hun vader weg was gegaan.

Kinderen nooit meer zien

Een week later kwam mijn ex langs om de kinderen te zien. Ik was op dat moment zo boos, dat het zelfs zwart voor mijn ogen werd. Tijdens die ruzie, ik ben er niet trots op, heb ik tegen mijn ex gezegd dat hij zijn kinderen nooit meer mag zien. Natuurlijk meende ik dit niet. Ik wilde gewoon één keer zijn aandacht krijgen en wilde ervoor zorgen dat hij eindelijk eens naar mij zou luisteren. Ik wilde antwoord op mijn vele vragen. Helaas schoot mijn actie bij hem in het verkeerde keelgat.

Derde wereldoorlog

Op dat moment heeft hij een derde wereldoorlog aangekondigd. Hij gebruikte die exacte woorden. Hij dacht: ‘ik mijn kinderen niet meer zien? Jíj krijgt jouw kinderen niet meer te zien.’ Iedere keer als de kinderen bij hem waren, besloot hij ze te brainwashen. Ik was volgens hem degene die ervoor had gezorgd dat we gingen scheiden. Ik hield niet meer van hem. Dit en meer onzin vertelde hij aan de kinderen.

Bij vader wonen

Al na een half jaar had hij onze zoons zo ver gekregen dat ze liever bij hem wilden wonen. Ik heb het nog geprobeerd tegen te houden, maar helaas. Gelukkig zijn ze nog wel om het weekend bij mij, maar ik merk aan alles dat ze het steeds moeilijker vinden om te komen. Het is een verdrietige situatie. Ik heb dan ook veel spijt dat ik die opmerking heb gemaakt. Had ik dat niet gedaan, dan was het denk ik nooit zo geëscaleerd. Hopelijk zien ze ooit dat ik helemaal niet zo slecht ben als hun vader beweerd. Tot die tijd blijf ik mij in de weekenden dat ze bij mij zijn mijn stinkende best doen.”

6x zo’n moeder zou je niet worden (maar ben je nu toch!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.