Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 6 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Had ik maar nooit… ‘Tegen mijn man gelogen over mijn gevoelens voor een ander’ 

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Amber (39). Amber heeft spijt dat ze tegen haar man heeft gelogen over haar gevoelens voor een ander.

“Veertien jaar waren mijn man en ik samen, waarvan zeven jaar getrouwd. We hadden altijd een fijne relatie en hij was echt mijn rots. We konden praten over alles, waren een goed team, zorgden samen voor onze twee dochters en niet onbelangrijk we hadden dezelfde humor. Ondanks dat we een fijne relatie hadden, kon ik niet voorkomen dat ik verliefd werd op een nieuwe collega.

Stiekem appen met collega

Het begon allemaal met stiekem appen. Mijn collega Jasper was nieuw op mijn afdeling en had daarom vaak vragen. Het viel mij op dat hij ook steeds vaker buiten werktijd contact met mij opnam. Eerst met vragen over het werk, maar later ook over persoonlijke dingen. Ik vond het een leuke en vooral knappe man. Ik kon niet anders dan toegeven dat ik het leuk vond dat hij mij appte.

Bedrijfsfeestje

Na drie maanden was er op onze afdeling een feestje. We hadden een grote opdracht binnengesleept en dat moest natuurlijk gevierd worden. Er werd een barbecue en spelletjesavond georganiseerd. Heel gezellig. Zelfs iets té gezellig, want de helft van de collega’s ging aangeschoten naar huis. Ook Jasper en een andere collega konden niet meer rijden, ik besloot ze daarom een lift te geven. Eerst bracht ik mijn andere collega naar huis en daarna Jasper. Bij het afscheidnemen gaf hij mij een zoen en zei direct dat het naar meer smaakte. Na tien minuten gezoend te hebben, besloot ik dat het tijd was om naar huis te rijden. Ik was in de war.

Gevoelens voor een ander

Na die zoen wist ik even niet waar ik het moest zoeken. Ik wist dat ik gevoelens had voor Jasper, maar ik had ook een goede relatie met mijn man, de vader van mijn twee dochters. Ik besloot dat ik niets met die gevoelens wilde doen. Al snel merkte ik dat dat niet ging. Jasper zocht mij steeds vaker op en na het werk spraken wij soms samen af. Ik ging op dat moment dan ‘sporten’. Ik was enorm slecht bezig, dat wist ik zelf ook wel, maar ik kon niet stoppen.

Door de mand vallen

Op een avond vroeg mijn man, terwijl we in bed lagen, of ik toevallig gevoelens had voor een ander. Ik schrok me rot en zei direct dat dat niet het geval was. Hij vertelde dat ik afwezig, vaak aan het sporten en veel met mijn telefoon bezig was. Allemaal dingen die ik eerder nooit deed. Hij had gelijk. Ik deed die nacht geen oog dicht, want ik was veel te bang om mijn man en gezin te verliezen.

Contact op een laag pitje

Ik besloot het contact met Jasper op een laag pitje te zetten. Ik kon mijn gevoel voor hem niet ontkennen, maar ik wilde ook niet dat mijn huwelijk kapot zou gaan. Helaas bleek het te laat, want mijn man kwam er via mijn inbox achter dat ik wel degelijk gevoelens had voor een ander. Op een dag wachtte hij mij op bij mijn werk, waar ik samen met Jasper naar buiten kwam en naar mijn auto liep. Mijn man confronteerde ons en werd woest.

Spijt

Ik kan niet anders dan veel spijt hebben van mijn domme actie. Mijn inmiddels ex-man vertelde dat hij het het ergste vond dat ik gelogen had. Als ik op die avond gewoon had gezegd dat ik een ander leuk vond, dan konden we daar nog over praten. Nu had ik gelogen en ging ik gewoon door met het contact met Jasper. Mijn ex was daardoor erg gekwetst. Niet alleen was ik mijn man kwijt, ook mijn dochters wilden niets meer met mij te maken hebben. En Jasper? Die heeft inmiddels een relatie met een andere collega. Wat ben ik dom geweest.”

Had ik maar nooit… ‘Mijn dochter verplicht om naar haar vader te gaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.