Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 20 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Had ik maar nooit… ‘Zo gemeen gedaan tegen de nieuwe stiefmoeder van mijn zoon’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder. 

Deze week spreken we met Rosalie (42). Rosalie heeft spijt dat ze zo gemeen heeft gedaan tegen de nieuwe stiefmoeder van haar zoon.

“Een maand nadat mijn ex-man en ik uit elkaar gingen, had hij al een ander. Hij was degene die een punt zette achter ons huwelijk, dus toen ik via via hoorde dat hij een nieuwe vriendin had, voelde ik me verraden. Had hij deze vrouw al eerder ontmoet? Was hij vreemdgegaan? Was zij de reden van de breuk tussen ons? Er gingen zoveel vragen door mijn hoofd, dat ik er gek van werd. 

Nieuwe stiefmoeder ontmoeten

Nadat ze vijf maanden samen waren, wilde mijn ex dat onze zoon Fenno zijn nieuwe stiefmoeder ging ontmoeten. Ik vond het nog pijnlijk, maar stemde in met een ontmoeting. Mits ze zich eerst aan mij kwam voorstellen. Ze kwamen samen met zijn gloednieuwe auto aangereden. Ze was lang, slank en jong. Alles was ik niet was. Ik voelde me op dat moment nog slechter.

Kattig doen

Marije, zoals de nieuwe vriendin van mijn ex heet, deed ontzettend aardig. Ik daarentegen niet. Ik probeerde het, maar ik kon het niet opbrengen. Ik snauwde, deed kattig en zorgde ervoor dat ze zich niet op haar gemak voelde. Achteraf gezien was ik hier nog helemaal niet aan toe. De breuk was voor mij nog veel te vers. 

Lief voor zoon 

Ondanks mijn eigen verdriet wilde ik wel dat mijn zoon zijn vader zag, dus hij ging daar elk weekend een dag heen. Marije was daar ook altijd aanwezig. Wanneer ik hem ophaalde en ook maar een glimp van haar zag werd ik misselijk. Ook dan kon ik niet aardig tegen haar doen. Fenno vertelde keer op keer dat Marije zo lief voor hem was. Ik kon aan alles zien dat hij altijd een leuke dag had gehad en dol op haar was. 

Plekje gegeven

Na ruim een jaar kon ik eindelijk zeggen dat ik de scheiding een plekje had gegeven. Ik werd toen een stuk rustiger in mijn hoofd. Fenno was nog steeds dol op Marije en vroeg me toen ik hem ging ophalen een keer binnen. Ik moest en zou zijn nieuwe kamer zien. Eenmaal binnen vroegen mijn ex en Marije of ik kwam lunchen. Normaal gesproken had ik direct nee gezegd, ik zou niet eens naar binnen gaan. Nu besloot ik de uitnodiging wel te accepteren. Ik zag het als een positieve uitdaging.

Geduldig en lief

Ik zag tijdens die lunch dat Marije niet alleen zorgzaam was, maar ook geduldig en lief. Ik kon niet anders zeggen dat het een lieve vrouw was en een lieve stiefmoeder voor Fenno. Het was de eerste keer dat ik normaal kon doen tegen haar en een leuk gesprek kon voeren. Eenmaal thuis vond ik het moeilijk om toe te geven, maar ik was bijna net zo enthousiast over Marije als Fenno eerder al was. 

Modern family

Inmiddels zijn we een halfjaar verder en kan ik oprecht zeggen dat we een modern family zijn. Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe vriend en dat gaat erg goed. We hebben sinds die lunch besloten om iedere maand even een middag samen te komen en iets leuks te doen. Lekker wandelen in het bos, pannenkoeken eten of gewoon lekker borrelen in de tuin. Op die manier zorgen we voor de juiste sfeer. 

Spijt van gedrag

Ik heb spijt dat ik de nieuwe stiefmoeder van mijn zoon niet direct een eerlijke kans heb gegeven. Ik was erg gemeen tegen haar en dat is natuurlijk erg fout. Inmiddels zie ik in dat hij geen betere stiefmoeder kan hebben en ik ben dan ook erg blij met haar.” 

Had ik maar nooit… ‘Mijn kinderen in de steek gelaten’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.