Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Vrije Tijd 31 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Happy Halloween! deze leuke Halloween hapjes heb je zo gemaakt

In andere landen is het misschien meer in trek, maar in Nederland wordt Halloween ook steeds populairder. Wil je toch iets leuks doen deze avond? Maak deze angstaanjagende lekkere Halloween hapjes bijvoorbeeld!

Mummy knakworsten

Dit heb je nodig

– 5 pakjes roomboterbladerdeeg
– 2 gram tarwebloem
– Knakworsten in blik
– 1 middelgroot ei
– mosterd

Zo maak je Halloween mummy knakworsten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een werkblad die je met bloem hebt bestoven. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 30 x 30 cm en snijd het in reepjes (een stuk of 20). Wikkel een reepje deeg om het worstje. Als je de worst hebt ingepakt, leg ze dan op het bakpapier op bakplaten. Klop het ei los en bestrijk het deeg met de ei. Bak de worstjes in de oven in ongeveer 15 minuten. Je kunt met mosterd nog oogjes op de mummy maken om je Halloween hapje helemaal af te maken!

Spinnen koekjes

Dit heb je nodig

– Oreo’s
– Dropveters
– M&M’s (voor de ogen)
– Chocopasta of gesmolten chocola (vastplakken ogen)

Zo maak je Halloween spinnen koekjes

Allereerst knip je de dropveters in kleine stukjes, knip bijvoorbeeld de sliert in 15 stukjes. Vervolgens steek je de stukjes drop als poten tussen de twee koekjes, vier aan elke kant. De ogen (M&M’s) kun je vastplakken op de Oreo met bijvoorbeeld chocopasta, maar het an ook met gesmolten chocola. Zo makkelijk is dit Halloween hapje!

Halloween pompoen energy bites

Dit heb je nodig

– Pompoen energy bites (dit recept is binnen 10 minuten klaar!)
– Dropveters
– Chocopasta
– Hagelslag
– Marsepein (voor de oogjes)

Zo maak je Halloween energy bites

Maak eerst de energy bites, het recept vind je hier. Daarna is de stap hetzelfde als de eerste stap bij de spinnen koekjes: de dropveters knip je in kleine stukjes, dit worden de poten. Plak de poten aan de energy bites, je kunt dit het beste doen door met een satéprikker gaatjes te prikken in de bites en daar de dropveter sliertjes in te doen. Doe wat chocopasta (gesmolten chocolade werkt ook) bovenop de energy bites en sprankel er hagelslag op. Maak de Halloween energy bites af door er oogjes op te maken met marsepein.

Halloween sinaasappels

Dit heb je nodig

– Sinaasappel
– Fruit naar keuze
– (Schil)mesje

Zo maak je Halloween sinaasappels

Waarom een pompoen uithollen als dat ook met een sinaasappel kan? Snijd de bovenkant van de sinaasappel er af en hol de sinaasappel uit, je kunt er nog partjes van snijden voor ín de Halloween versie. Het is eigenlijk heel simpel: snijd vervolgens een Halloween gezicht uit de sinaasappel en vul hem met fruit naar keuze. Klaar!

Halloween skelet

Dit heb je nodig

– Crackers
– Smeersel (bijvoorbeeld marshmallow fluff)
– Kleine pretzels

Zo maak je dit Halloween hapje

Deze Halloween snack heb je zo klaar: smeer de cracker in met een smeersel naar keuze. Laat je creativiteit de vrije loop en vorm met de kleien pretzels een skelet op de cracker! Gegarandeerd succes.

https://www.jmouders.nl/8-x-niet-al-te-griezelige-films-voor-halloween-met-het-hele-gezin-op-netflix-en-disney-plus/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.