Redactie
Redactie Lichaam 11 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Heeft je kind wratten? Bestrijd ze binnen vijf dagen met deze nieuwe 2-in-1 behandeling van Excilor

Zo’n 33 procent van de kinderen krijgt ooit last van wratten. De wratten ontstaan drie tot zes maanden nadat de huid in contact is gekomen met het virus. Omdat het afweersysteem van kinderen nog niet heel sterk is, krijgen zij sneller last van wratten. Om verdere besmetting te voorkomen, behandel je wratten het best zo snel mogelijk.

Wratten herkennen
Maar liefst 60 procent van de ouders weet niet dat zijn of haar kind een wratje heeft.Een wrat kun je herkennen aan knobbeltjes die hard en ruw aanvoelen. Deze knobbeltjes lijken soms op bloemkool. Wratjes zitten vooral op de handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plekken op het lichaam voorkomen.

Heeft jouw kind last van wratten? Geen paniek! Deze kun je voortaan bestrijden met een nieuwe 2-in-1 behandeling van Excilor.

Excilor heeft namelijk een nieuw medisch hulpmiddel ontwikkeld om wratten eenvoudig te verwijderen. De unieke DuoActive™ Technology van Excilor behoort tot een nieuwe generatie wrattenbehandeling. Deze methode combineert twee behandelingen (bevriezing en gel) in één apparaat. Hierdoor is je kind maar vijf dagen bezig met een behandeling. Erg fijn!

 

Zo werkt Excilor 2-in-1 Wrattenbehandeling 
Excilor Wrattenbehandeling behandelt de wrat niet alleen van binnenuit door bevriezing. Met de gel wordt de wrat ook van buitenaf behandeld. Zo worden de dikke huid van de wrat én het virus verwijderd en groeit er nieuwe, gezonde huid terug.

Gebruiksaanwijzing wratten verwijderen met Excilor 2-in-1 Wrattenbehandeling 
Excilor Wrattenbehandeling is een medisch hulpmiddel en kan gebruikt worden door kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen. Je kunt de wratten als volgt behandelen:

Gebruik op dag één de bevriezingsbehandeling één keer. Gebruik daarna vier dagen lang, twee keer per dag de gelbehandeling.

Gebruik je de Excilor Wrattenbehandeling voor de eerste keer? Test dan eerst even de reactie op de huid door alleen één wrat te behandelen. Als je kind binnen vijf dagen geen bijwerkingen ervaart, kun je de andere wratten behandelen. Let hierbij wel op dat de wratten niet te dicht op elkaar zitten. Als ze namelijk binnen één centimeter naast elkaar zitten, kun je beter wachten tot de huid weer normaal is voordat je een andere wrat aanstipt. Het kan tot zes weken duren tot de huid weer normaal is.

Verdere behandeling wratten
Is de wrat na de behandeling nog niet helemaal verdwenen? Dan kun je de behandeling tot drie keer herhalen. Houd hierbij wel een rustperiode aan van vier dagen tot een week, voordat je de wratten opnieuw aanstipt.

In samenwerking met Excilor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.