Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 5 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Daphne (31): ‘Ik heb een hekel aan mijn zwager, maar zie daardoor mijn nichtjes niet meer’

Je familie kies je meestal niet zelf en dat weet Daphne maar al te goed. Ze kan het namelijk totaal niet vinden met het broertje van haar man en dat levert af en toe vervelende situaties op: “Hij haalt het bloed onder mijn nagels vandaan”.

Daphne (31): “Mijn zwager en ik hebben nog nooit een normaal gesprek met elkaar gevoerd en toch zijn we al jaren ‘familie’ van elkaar. Ik kwam zijn broer tegen tijdens het uitgaan in mijn tienerjaren en er was meteen een vonk. We vonden elkaar leuk en hadden het gezellig. Na een tijdje daten ontmoette ik zijn familie. Zijn ouders zijn de liefste mensen op aarde, maar zijn broertje, daar heb ik helemaal niets mee. Ik vind het eigenlijk een ongelofelijke eikel, maar dat heb ik nooit zo letterlijk uitgesproken tegen mijn, inmiddels, man.

Hij heeft namelijk wel een goede band met zijn broertje en heeft niet in de gaten dat ik zo’n hekel aan hem heb. Natuurlijk weet hij ook wel dat we geen klik hebben, maar hij weet volgens mij niet dat het zo erg is dat we echt een hekel aan elkaar hebben. Want ja, dat gevoel is wederzijds. Ik weet dat mijn zwager ook helemaal niets met mij heeft. We vinden elkaar niet aardig, hebben geen overeenkomsten en niets om over te praten. De keren dat ik een volwassen gesprek met hem probeerde te voeren liepen uit in een heftige discussie waar niemand blij van werd.

Hij zegt dat ik dik geworden ben en lacht dan keihard

Daarbij komt ook nog dat mijn zwager altijd heel onaardige opmerkingen tegen mij maakt zodra mijn man of schoonouders uit het zicht zijn. Of ik weer zwanger ben bijvoorbeeld, terwijl hij weet dat het niet zo is. En dan maakt hij een bollend gebaar met zijn armen bij zijn buik, alsof ik opeens heel dik geworden ben. Alles om mij naar beneden te halen. Enorm kinderachtig en nergens voor nodig. Ik snauw dan tegen hem dat ‘ie z’n mond moet houden en daar lacht hij vervolgens heel hard om. Hij haalt echt het bloed onder mijn nagels vandaan.

Hij heeft nog nooit interesse getoond in wat ik doe of wie ik ben. Toen ik zwanger was van de eerste heeft hij me niet gefeliciteerd, op verjaardagen van de kinderen laat hij niets van zich horen. En ik verwacht ook echt niet dat hij mij dan een berichtje stuurt hoor, maar je kan toch op z’n minst je eigen broer een appje sturen waarin je zijn kind feliciteert? Ook doet hij soms lullig tegen mijn kinderen wanneer mijn man uit de buurt is. Verder praat hij alleen maar over zijn werk en over hoe druk hij het heeft en dat hij nooit vrije tijd heeft. En dat interesseert mij dus weer helemaal niets, iedereen heeft het druk, toch? Hij maakt zichzelf zo belangrijk en dat irriteert me mateloos.

Ik zie mijn zwager bijna niet meer, maar mijn nichtjes daardoor ook niet

Maar daardoor zie ik mijn nichtjes ook minder vaak, tot bijna niet. En dat vind ik erg jammer. Ook mijn kinderen zien hun nichtjes dus niet zo vaak meer, behalve als mijn man ze meeneemt op verjaardagsvisite. Die skip ik tegenwoordig met een of andere smoes en tot nu toe kom ik daar mee weg. Als mijn zwager en ik toch samen op een verjaardag zijn, bijvoorbeeld die van mijn schoonouders, dan doe ik er alles aan om hem uit de weg te gaan. Zodat hij me niet weer kan bestoken met lullige opmerkingen over mij of mijn kinderen.

Waar zijn gedrag tegen mij vandaan komt? Dat weet ik niet. Eigenlijk weet ik niet beter dan dat hij zo tegen me doet. Maar als jonger meisje wist ik niet zo van me af te bijten en ik was bij hem in huis, dus dat vond ik ook niet zo gepast. Toen deed ik echt nog wel mijn best. Maar nu hij soms in mijn huis is of bij mijn kinderen in de buurt, dan bijt ik zeker wel van me af. Misschien weet hij zich geen houding te geven of is het een soort jaloezie?”

https://www.famme.nl/ik-fantaseer-over-seks-met-mijn-zwager/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.