Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Hobby en sport 15 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Herfstvakantie in zicht! Plan deze leuke momenten in voor samen met je kind!

De herfstvakantie bijna in zicht en hét moment voor kostbare momenten samen met je kids. Plan daarom wat quality time momentjes in waarbij je alle tijd neemt voor je kinderen. Lekker binnen als de regen tegen de ruiten tikt óf de natuur in op een zonnige herfstdag.

Leg je telefoon weg, pak er wat lekkers bij en geniet van je kinderen om je heen terwijl niets hoeft deze herfstvakantie.

Herfstvakantie in zicht! Plan deze fijne quality time momentjes in met je kind

1. Ga het bos in

Trek op een droge, zonnige herfstdag jullie laarzen aan en ga erop uit. Een frisse neus halen in het bos en tegelijkertijd de rode paddenstoel met witte stippen van kabouter Spillebeen zoeken. Eekhoorntjes spotten en eikeltjes rapen. En daarna lekker warme chocolademelk mét slagroom drinken om op te warmen.

2. Koekjes bakken

De geur van koekjes past perfect bij de herfst, dus shop alle ingrediënten bij elkaar en ga lekker bakken met je kids. Roeren, deeg kneden en er vervolgens de mooiste vormpjes van maken, vinden ze superleuk en daarna moet er natuurlijk even gewacht worden. Zet hun lievelingsfilm op tijdens het wachten en eet daarna de koekjes samen op met een kop thee en een dekentje op de bank.

3. Speel een fantasieverhaal mee

Niets is leuker dan de fantasie van kinderen. Laat je meenemen in hun wereld met feeën, prinsessen, spoken en dino’s. Maak het een beetje donker in huis en bouw de eettafel om tot grot of tent door er een groot laken overheen te gooien en ga op in het spel van je kids.

4. Zeg alleen maar ‘ja’ deze herfstvakantie

Je kind mag bepalen hoe de dag verloopt vandaag! Zeg alleen maar ‘ja’ op dingen die voorgesteld worden (ok, tot op zekere hoogte natuurlijk) en doe wat je kind graag wilt doen. Ook als dat betekent: ontbijten met pannenkoeken en de hele dag in de indoor-speeltuin spelen.

5. Mooie werkjes knutselen

Zijn jullie al in het bos of op het strand geweest en teruggekomen met een zak vol vondsten uit de natuur? Knutsel daar dan iets moois van met verf, lijm, papier en klei. Geen inspiratie? Kijk eens op Pinterest dat vol staat met leuke knutselideeën.

6. Samen koken

Laat je kinderen vandaag bepalen wat er ’s avonds gegeten wordt en ga samen de boodschappen uitzoeken. Maak een lijstje en laat je kids de ingrediënten vinden in de supermarkt. Daarna alles snijden, voorbereiden en koken, bakken of smoren in de pan. Wedden dat ze hun bordje helemaal leegeten?

7. Een dagje met de trein

Treinen lijken haast wel magisch voor kinderen. Plan daarom een dagje treinreizen in, misschien naar opa en oma of naar het spoorwegmuseum in Utrecht. Zo krijg je je herfstvakantie wel vol met uitjes.

8. Juist naar buiten in de regen

Zelf zit je er misschien niet echt op te wachten, maar zodra je de blije koppies van je kids ziet ben je om: ga juist in de regen naar buiten. Trek laarzen en een regenjas aan en laat je kinderen door plassen rennen en stampen tot ze doorweekt zijn van het water. Daarna snel naar binnen, een warm bad nemen en tegen elkaar aan op de bank kruipen met een leuke film. Een écht herfstvakantie gevoel!

To do in de herfstvakantie: 7x knutselen met dingen uit de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.