Redactie
Redactie Puber 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

10x waarom leven met een tiener hetzelfde is als daten

Onzekerheden, drama en je zorgen maken over het vervolg van de relatie: samenwonen met een tiener heeft verdacht veel overeenkomsten met daten.

Natuurlijk is er één groot verschil. Dat ex-vriendje ben je dan wel kwijtgeraakt, diezelfde vlieger gaat – gelukkig – niet op bij je kind.

Leven met een tiener

En hierom is het leven met tiener in huis hetzelfde als daten:

1. Wat je ook doet, hoe goed het ook allemaal gaat, er is altijd die onderliggende angst… Die angst dat ‘ie je toch opeens niet meer zo aardig vindt.

2. Je vat hints verkeerd op. “Laat me nou even met rust”, zegt je tiener. En wat doe jij? Jij gaat koekjes voor hem bakken en hem juist flink op de huid zitten.

3. Tot ’s avonds laat maak je je zorgen: ‘Waarom praat hij nou niet tegen me? Kwam het door iets dat ik zei?’

4. Je wordt vrienden met zijn vrienden, zodat je precies weet wat hij allemaal uitspookt. (Handig als je de kans krijgt om over zijn interesses te praten.)

5. Je kijkt met weemoed terug naar oude foto’s. Hoe geweldig waren die tijden?!

6. Wanneer jullie ruzie hebben of het niet zo lekker gaat, krijg je steun van je vrienden. “Maak je niet druk, het is gewoon een fase. Er komt een dag dat hij terugkomt naar jou. Hij houdt echt van je, hij weet gewoon niet zo goed hoe hij het moet laten zien.”

7. Je checkt je telefoon cónstant. Heeft ‘ie al iets laten horen? En als je nog niets hebt gehoord, blijf je maar redenen verzinnen waardoor dit komt.

8. Je voelt je gekwetst als hij liever wat tijd met zijn vrienden door wil brengen dan met jou. Maar jij houdt je groot en doet alsof het oké is.

9. Je geeft al je geld uit aan hem. Eten, kleding, gadgets… Je vraagt je af je niet gewoon wordt gebruikt voor je geld.

10. Wanneer het iets moeilijker gaat in een relatie, wordt er vaak gezegd: ‘Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij’. Alleen: bij tieners is dit dus echt het geval, aangezien zij vinden dat de hele wereld om hen draait…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.