Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Nieuws 13 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Het Palet in Alphen aan de Rijn wint de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing!

Afgelopen weken was er een spannende strijd gaande. Elf scholen streden namelijk om de titel Saaiste klaslokaal van Nederland. Bijna tienduizend keer werd er gestemd en met maar liefst 62 procent van de stemmen was er één duidelijke winnaar…

En dat is… basisschool Het Palet uit Alphen aan de Rijn! Zij winnen daarmee een groene metamorfose met een binnenbos van IVN Natuureducatie.

Wil je de hele uitslag zien? Kijk dan hier.

Het Palet wint Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Planten in de klas verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, aangezien kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Daarom vonden wij van J/M Ouders het belangrijk dat klassen in Nederland groener worden. Om dit te bereiken organiseerden we de Saaiste Klaslokaal van Nederland-verkiezing, in samenwerking met IVN Natuureducatie.

Eén van de deelnemende scholen was dus Het Palet. Zij schreven bij hun inzending: “Ons klaslokaal is het saaiste van Nederland omdat wij in een tijdelijk gebouw zitten waarin het onmogelijk is om dingen aan de muren te hangen. Al snel valt alles eraf. Daarnaast zitten wij ook op het hoekje van het schoolplein buiten de rest van de school. Het is een tijdelijk gebouw alleen is het niet duidelijk voor hoe lang dus we mogen ook weinig eraan veranderen. De buitenkant is helaas ook erg saai zeker voor de buurtbewoners. Help ons aan een groen en vooral niet saai klaslokaal.”

Met hun inzending verzamelden zij ongeveer 6.000 stemmen en daarmee zijn ze de terechte winnaar van deze verkiezing. Daarom zal groep 6/7 van Het Palet na de meivakantie een prachtige groene metamorfose krijgen!

Meester Matthijs, leerkracht van de winnende groep 6/7 van Het Palet, is enorm blij met de winst: “Dit betekent heel veel voor ons, eindelijk gaat er iets gebeuren! De kinderen vroegen de afgelopen dagen continu of ik al had gehoord dat we hadden gewonnen, dus die kan ik nu heel blij maken. Niet alleen de kinderen hebben zich ingezet voor de winst, ook de ouders hebben erg hun best gedaan om stemmen te verzamelen. Het werd gedeeld op social media, groepsapps en noem het maar op. Dus ook zij zullen enorm blij zijn dat er nu iets gaat veranderen aan ons saaie klaslokaal.”

Een foto van het winnende klaslokaal van Het Palet

Troostprijs voor Sint Andreasschool

Op plaatst twee eindigde de Sint Andreassschool met 18 procent van de stemmen. Deze school had een bijzondere inzending, want zij maakten met groep 5/6 een hele speciale webpagina met foto’s en redenen waarom zij de verkiezing zouden moeten winnen. Omdat J/M Ouders en IVN Natuureducatie hun inzending zo ludiek vinden én omdat we ze willen feliciteren met een mooie tweede plek, ontvangt ook de Sint Andreasschool in september een binnenbos van IVN Natuureducatie.

Margriet van de Sint Andreasschool is erg blij met de onverwachtse prijs: “Wat leuk! Dat waardeer ik enorm, de kinderen waren best een beetje teleurgesteld dat we geen eerste waren geworden, dus ze zullen hier onwijs blij mee zijn.”

Wij willen alle scholen die hebben deelgenomen hartelijk bedanken en feliciteren Het Palet en de Sint Andreasschool van harte met hun gewonnen prijzen!

Bas Turk voorziet basisscholen van warme groentelunches: ‘Van brood krijg je geen energie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.