Redactie
Redactie School 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Hoe krijg ik mijn kind toch op het VWO?

antwoord

Het belang van je dochter is natuurlijk om op het type voortgezet onderwijs terecht te komen dat het beste bij haar past. Wanneer je dochter de rest van haar schoolcarrière bijlessen moet volgen om op een vwo te blijven, zal ze daar erg ongelukkig van worden. Het vwo betekent namelijk, ook zonder bijlessen, hard werken!

Wanneer de uitslag van de eindcito hoger uitvalt dan verwacht, mag de leerkracht haar advies nog wijzigen. Je kunt kiezen voor een cito-training om, na hard oefenen, een mooie cito-uitslag krijgen. De kans dat de leerkracht haar advies aanpast na intensieve citotraining is echter erg klein.

Het is natuurlijk mogelijk dat je dochter een aantal hiaten heeft opgelopen waardoor ze een slechte Cito-entreetoets heeft gemaakt. In dit geval raad ik je aan om met de leerkracht te gaan praten. Vraag haar op welke onderdelen je dochter extra les nodig heeft en zoek iemand die haar wat bijlessen kan geven. Dit is veel zinvoller dan inzetten op Citotraining, omdat je dochter zo de nodige kennis en vaardigheden opdoet die ze in de brugklas nodig zal hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.