Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 3 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze bijzondere huisdieren zijn makkelijk te houden en hebben weinig ruimte nodig

De meeste kinderen hebben een fase waarin ze heel graag een huisdier willen. Maar wat als je daar als ouder niet zo op zit te wachten? Misschien is één van deze huisdieren, die makkelijk te houden zijn en weinig ruimte nodig hebben dan een idee voor jouw kind…

Een hond, kat of konijn zijn misschien de dieren waar je aan denkt bij een huisdier voor je kind. Toch zijn dit niet altijd de beste keuzes, omdat deze dieren veel verzorging en ruimte nodig hebben. Denk daarom ook eens aan deze unieke huisdieren, die vrij makkelijk zijn en ook nog eens weinig ruimte in beslag nemen.

Makkelijke huisdieren die weinig ruimte nodig hebben

Deze vier huisdieren zijn geschikt voor kinderen, hoewel het natuurlijk afhangt van de leeftijd van je kind hoeveel begeleiding ze nodig hebben bij de verzorging van het dier.

1. Zoetwatergarnalen

Wat anders dan een goudvis, en leuk om naar te kijken. Zoetwatergarnalen zijn relatief makkelijk te onderhouden. Ze kunnen in een gezelschapsaquarium met vissen of alleen met garnalen en zijn leuk om naar te kijken omdat ze behoorlijk actief zijn. En met een klein aquaruim heb je al voldoende ruimte voor een aantal garnalen.

2. Mieren

Zeker voor iets oudere kinderen kunnen mieren in een mierenboerderij erg leuk zijn. De mieren zijn leuk om naar te kijken omdat ze veel bezig zijn. De verzorging is vrij simpel en ze nemen heel weinig ruimte in. Je hebt verschillende soorten mieren dus lees je van te voren wel even goed in.

3. Wandelende tak

Van wandelende takken heb je veel verschillende soorten. Sommigen daarvan zijn zeker geschikt voor kinderen. Met hun perfecte camouflage zijn het fascinerende dieren om naar te kijken. Over het algemeen worden ze niet heel oud waardoor je er ook niet heel lang aan vast zit mocht je kind erop uitgekeken raken.

4. Russische dwerghamster

Wanneer je kind graag een knaagdier wil kies dan een Russische dwerghamster. De meeste knaagdieren zoals konijnen en cavia’s leven namelijk in groepen, zo’n dier kun je dus niet in zijn eentje houden. Met dwerghamsters kan dit wel, maar het nadeel daarvan is dat die alleen ‘s nachts actief zijn. Afgezien van de Russische dwerghamster, die is ook overdag actief en daarmee dus geschikt voor kinderen. Hoewel ze altijd zachtjes en voorzichtig behandeld moeten worden.

https://www.jmouders.nl/weten-voordat-je-als-gezin-een-huisdier-neemt/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LICG

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.