Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 14 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

5x ideale vakantiebestemmingen voor de zomervakantie met kinderen

De vroegboekkortingen vliegen je weer om de oren en dat zorgt bij menig gezin voor keuzestress. De ene wil bakken op het strand, de ander liever wandelen in de bergen. Wat zijn nu ideale vakantiebestemmingen voor jou en je kinderen? Wij zetten er vijf op een rij.

Dé ideale vakantiebestemming bestaat natuurlijk niet. Iedereen heeft immers andere wensen. Maar bij deze vijf bestemmingen zit voor ieder wat wils. En ook fijn, de reistijden zijn allemaal te overzien. Want lang in de auto of het vliegtuig zitten met kinderen, daar doe je niemand een plezier mee.

Ideale vakantiebestemmingen met kinderen

Het is nog steeds lastig kiezen, maar hé we hebben je lijst alweer een heel stuk ingekort.

1. Zuid-Engeland

Met het vliegtuig, de auto, de boot of de trein. In een wip bevinden jullie je bij onze buren. En misschien denk jij bij Engeland meteen aan regen, maar Zuid-Engeland kent een verrassend zacht en droog klimaat. Er zijn hier relatief veel zonuren en bovendien is er een prachtige kustlijn met hoge kliffen en mooie stranden. En regent het toch een dag? Dan zijn er genoeg mooie kastelen en Engelse dorpen om te bewonderen.

2. Denemarken

Een stukje rijden naar het noorden en voordat je het weet zit je in Denemarken. Met het opwarmende klimaat zit je hier misschien juist goed. Hittegolf in Zuid-Europa? Dan is het in Denemarken juist lekker strandweer. Breng een bezoekje aan Legoland of kies voor een roadtrip en ontdek de prachtige natuur en de heerlijke stranden.

3. De waddeneilanden

Waarom weg uit Nederland als je ook in eigen land het ultieme vakantiegevoel kunt ervaren? Zodra je op de boot stapt heb je het gevoel even helemaal “weg” te zijn. Ieder eiland heeft zijn eigen unieke sfeer, maar de stranden zijn overal prachtig en relatief rustig. De grotere eilanden bieden voor tieners leuke uitgaansgelegenheden en overdag kun je heerlijk fietsen van het ene schattige dorpje naar het andere.

4. Sardinië

Zijn jullie echte zonaanbidders? Dan is Sardinië een heerlijke plek met prachtige stranden en veel mogelijkheden voor watersport. Met het vliegtuig ben je er zo en je kinderen krijgen waarschijnlijk geen genoeg van alle pizza, pasta en gelato. In de zomer kan het er wel echt warm worden, dus met kleine kids kun je wellicht beter in het voor- of naseizoen gaan.

5. Oostenrijk

Hou je van groen, bergen en prachtige meertjes? Ontdek dan het mooie Oostenrijk. Hier kun je geweldige wandelingen maken en zwemmen in warme bergmeertjes. Maar ook gletsjers en sneeuw vind je in de zomervakantie in dit veelzijdige land. Dé ideale vakantiebestemming voor een actieve vakantie met kinderen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.