Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

10x leuke manieren om samen met je kinderen Halloween te vieren

Het is bijna Halloween! En hoewel het hier nog niet zo’n gekte is als in Amerika vieren steeds meer mensen in Nederland Halloween. Hoe je dat nu samen met je kinderen op een leuke manier kunt doen? Wij geven je tien leuke ideeën.

Halloween staat in het teken van enge dingen. Oorspronkelijk verkleedde de Kelten, van wie het feest afkomstig is, zich om boze geesten af te weren. Tegenwoordig is het vooral een kinderfeest met veel snoep, schmink en nog steeds enge kostuums.

Manieren om Halloween te vieren met je kinderen

Met deze tien leuke ideeën vier jij samen met je kinderen een klein Halloweensfeest.

1. Enge films kijken

Oke, niet zó eng dat ze niet meer kunnen slapen natuurlijk. Maar een griezelige film aangepast op de leeftijd van jouw kids. Hier vind je leuke griezelfilms voor het hele gezin.

2. Een pompoen uithollen

Pompoenen zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Halloween. Koop dus een mooie sierpompoen, en maak er samen een waar kunstwerkje van. Nog meer Halloween knutsels vind je hier.

3. Verkleden

Verkleden is voor veel kinderen sowieso een feest. Kies voor je engste heksen, monster of vampierenkostuum voor het echte Halloween gevoel. Nog niets in huis? Winkels als Action verkopen veel leuke Halloweenkostuums.

4. Schminken

Bij een eng kostuum hoort natuurlijk ook een eng gezicht. Maak met schmink je engste creatie zodat je kinderen zichzelf bijna niet meer herkennen. Succes gegarandeerd!

5. Maak een spookhuis

Bouw je huis, of een kamer, om tot een eng spookhuis. Maak alles helemaal donker, hang dingen aan het plafond en maak een griezelige “voelbak”. Enge muziek met plotselinge enge geluiden erbij en klaar ben je. Geheid dat je kinderen dit volgend jaar weer willen.

6. Maak lekkere Halloween snacks

Leuk voor bij die griezelfilm. Lekkere snacks in Halloween thema. Wat dacht je van Mummie knakworsten of Oreo spinnen? Hier vind je een paar leuke recepten.

7. Naar buiten in het donker

Trick or treat is natuurlijk een Amerikaanse traditie en met Halloween die je zeker kunt overnemen. Ga verkleed langs de huizen om iederen de stuipen op het lijf te jagen.

Doe je dat liever niet? Dan kun je ook gewoon in het donker een rondje lopen door de buurt in je enge kostuum. In het donker lopen is voor veel kinderen al heel spannend. Neem lampjes mee en maak de hele buurt onveilig.

8. Snoep zoeken

Een ander alternatief voor trick or treat krijg je door je gewoon te laten inspireren door Pasen. Verstop het snoep door je hele huis en laat je kleine snoepmonsters zoeken.

9. Enge spelletjes

Speel gezellig samen een eng bordspel, wat dacht je van Cluedo, Doolhof of Pharao?

1o. Speurtocht

Ook leuk, zet een speurtocht uit voor de kinderen en verstop een snoepschat aan het einde. Natuurlijk het leukste in het donker.

8 x niet al te griezelige films voor Halloween met de kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.