Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

8x Halloween DIY’s om te maken met je kinderen

Op zaterdag 31 oktober is het Halloween: een griezelige feestdag uit Engeland en Amerika die is overgewaaid naar Nederland. We vieren deze dag niet echt, maar vooral kinderen vinden al die spannende spoken, vleermuizen en pompoengezichten geweldig.

Ga daarom lekker knutselen met ze en maak de ene enge DIY na de ander.

Knutselen voor Halloween

Welke engerds maak jij als eerste?

1. Spookjes van bladeren

Hebben jullie na een heerlijke herfstwandeling in het bos genoeg mooie bladeren verzameld? Maak hier dan spookjes van! Dit doe je door de droge bladeren wit te verven, bijvoorbeeld met acrylverf, en daarna een spookgezichtje erop te tekenen met zwarte stift. Rijg een draadje door het spook en hang ze op waar je maar wilt.

2. Spoken van ballonnen en een leeg flesje

Heb je nog ergens een oud laken liggen? Knip hier dan een vierkant uit zo groot dat het over een opgeblazen ballon gedrapeerd kan worden. Teken hier een spookgezichtje op. Blaas de ballon op en maak er een knoop in. Bevestig de opgeblazen ballon aan het lege waterflesje zonder dop (bijvoorbeeld met tape) en gooi het laken hierover. Daar zijn je ballonspoken! Een ballon gevuld met helium maakt deze DIY natuurlijk nog leuker.

3. Vleermuizen van lege wc-rollen

Verf lege wc-rollen zwart en knip vleugels uit zwart karton. Geef de rollen, de lijfjes van de vleermuizen, bewegende oogjes (die haal je in een hobby winkel) en plak je vleugels aan de achterkant vast met tape of lijm. Hang de vleermuizen op met ‘onzichtbaar’ visdraad, dan lijkt het alsof ze echt vliegen.

4. Enge monstertjes van lege potten

Verzamel lege potten van sauzen en maak ze goed schoon. Versier de potten aan de buitenkant met verschillende kleuren verf, zoals een witte pot, een oranje en een groene. Teken met zwarte stift een eng pompoengezicht op het oranje potje, een spookgezicht op het witte en het gezicht van Frankenstein op het groene. Kaarsjes erin en griezelen maar!

5. Halloween monsters van stenen

Zoek een paar mooie stenen uit buiten en was en droog ze goed. Verf ze in je lievelingskleur en teken er enge gezichtjes op als de verf droog is. Je kan ze ook bewegende ogen geven.

6. Spookjes met oogjes van zelfdrogende klei

Rol witte zelfdrogende klei plat en haal hier met een glas cirkels uit. Snijd hier oogjes uit en drapeer de cirkels klei over kunststof waxinelichtjes. Laat de klei droog en hard worden en zet dan de lampjes aan voor enge spookjes met lichtgevende oogjes.

7. Spinnen van kastanjes

Heb je nog wat droge kastanjes liggen? Steek hier dan aan elke kan 4 chenilledraadjes in als pootjes en geef ze bewegende ogen. Klaar zijn je enge kastanjespinnetjes.

8. Enge mandarijntjes

Verras papa of mama met een heel eng mandarijntje bij het ontbijt door er met stift griezelige gezichtjes op te tekenen.

Lees ook:

To do in de herfstvakantie: 7x knutselen met dingen uit de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.