Valery de Voijs
Valery de Voijs Persoonlijke verhalen 11 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Jacks dochter wil lipfillers: ‘Er is al een ticket naar Turkije geboekt’

Schoonheid is natuurlijk subjectief. Wat de één mooi vindt, kan de ander afgrijselijk vinden. Zo vindt Jack (45) lipfillers lelijk, maar zijn dochter heeft andere plannen.

“Celine (17) heeft al een ticket naar Turkije geboekt.”

Obsessie met uiterlijk

“Celine is mijn enige dochter en heeft het vroeger niet gemakkelijk gehad. Op de basisschool werd ze namelijk erg gepest. De reden van de pesterijen zijn nog altijd één groot raadsel. Ze was aan de magere kant, waardoor kinderen haar voor bezemsteel uitscholden. Ook had ze sproetjes en had ze een spleetje tussen haar tanden. In mijn ogen was ze prachtig, maar schijnbaar dachten haar klasgenoten er anders over. Mijn hart brak iedere keer als ze huilend thuis kwam en schreeuwde dat ze lelijk was.

Op de middelbare school ging het beter. Haar beugel mocht eruit en ze droeg vaker make-up. Daarnaast werd ze bevriend met twee vlotte meiden. Het leek wel alsof die vriendinnen haar op sleeptouw namen. Plotseling had ze een andere kledingstijl en na een kappersbeurt zag ze er, in haar eigen woorden, ‘eindelijk hip’ uit.

Celine was nog maar net vijftien toen haar moeder en ik besloten uit elkaar te gaan. Die echtscheiding had een grote impact op het zelfvertrouwen van mijn dochter. Het leek wel alsof ze meer aandacht wilde en ze begon zich uitdagender te kleden. Zelf werd ik steeds strenger. Geen naveltruitjes of crop tops buitenshuis. Niemand hoefde de blote buik van mijn tienerdochter te zien. Ook mocht ze kiezen: mascara óf eyeliner. Beiden vond ik simpelweg too much. Dat was soms moeilijk. Het laatste wat ik wilde was dat ze buiten de groep viel en daardoor wellicht wéér gepest zou worden.

Schoonheid heeft niets met fillers te maken

Toch was het moeilijk om controle te houden. Wanneer ze bij mijn ex-vrouw was deed ze namelijk precies wat ze wilde. Sterker nog: haar moeder leek zelf door een midlifecrisis te gaan. De keren dat ik haar zag, herkende ik haar bijna niet meer. Ik weet niet welke cosmetische ingrepen ze gehad heeft, maar het is er niet mooier op geworden.

Wat mijn ex doet, moet ze natuurlijk zelf weten, maar ik wil absoluut niet dat mijn dochter dit gedrag overneemt. Ik wil haar juist bijbrengen dat schoonheid niets met deze fillers te maken heeft, maar hoeveel waarde hebben mijn woorden wanneer ze haar eigen moeder omgetoverd uit Turkije ziet terug komen?

Natuurlijk ben ik het gesprek met mijn ex meerdere keren aangegaan, maar zij steunt de wensen van onze dochter en ziet geen kwaad in cosmetische ingrepen. Nu is het dus zover gekomen dat ze lipfillers wil. Sterker nog, Celine heeft al een ticket naar Turkije geboekt. Ze gaat samen met haar moeder op “vakantie” en laat het daar doen. Ik sta machteloos. Het enige wat ik nog kan doen is haar inlichten over veilig gebruik van fillers en haar op de hoogte brengen van eventuele consequenties.”

Moeder Esther schreef een boek over haar leven met twee tienerdochters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.