Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Jolande (32): ‘Het doet me pijn dat mijn vriend geen groot gezin wil’

Jolande komt uit een groot gezin. Ze heeft vier broers en een zus. “Opgroeien in een groot gezin was voor mij fantastisch. Ik had altijd iemand om mee te spelen of om mee te praten.” Het doet haar dan ook verdriet dat haar vriend geen groot gezin wil. “Hij vindt één kind genoeg”, vertelt ze.

“Ruim vier jaar geleden kwam ik Vincent tegen op mijn werk. Ik zocht een collega op een andere afdeling en stond opeens oog in oog met hem. Hij vertelde dat het zijn eerste dag was. Vanaf dat moment spraken we elkaar af en toe als we elkaar in de lift of in de parkeergarage tegenkwamen. Er was vanaf de eerste dag een bepaalde spanning tussen ons. Op een bedrijfsfeest sloeg de vonk echt over en sindsdien zijn we samen.

Een dochter

Een jaar geleden werden we voor het eerst ouders van een dochter, Liv. Het is ontzettend mooi om Vincent als vader te zien. Hij is lief, geduldig en hij geniet echt van haar. Ik ben sindsdien nog meer van hem gaan houden. Inmiddels heb ik weer klapperende eierstokken, ik wil niets liever dan nog een kindje met hem.

Verschillende meningen

Helaas is Vincent het daar niet mee eens, hij wil dat Liv ons enige kind blijft. Hij zei altijd al dat hij maar één kind wilde. Ik dacht dat dat wel zou veranderen, zeker na de komst van Liv. Helaas is dat niet het geval. Vincent is van mening dat we één kind financieel gezien veel meer kunnen bieden. Reizen is een grote hobby van ons en dat is met één kind veel gemakkelijker.

Pijn

Het doet me pijn dat mijn vriend geen groot gezin wil. Opgroeien in een groot gezin was voor mij fantastisch. Ik had altijd iemand om mee te spelen of om mee te praten. Dat gun ik Liv ook. Natuurlijk hoef ik geen zes kinderen, maar drie of vier kinderen had ik wel graag gewild. Het is dan ook jammer dat Vincent dat niet wil, hij blijft erbij: hij vindt één kind genoeg.

Mee leren leven

Het enige wat ik kan doen, is ermee leren leven. Ondanks dat ik erg blij en dankbaar ben dat ik een gezonde dochter heb, blijft het pijn doen. Vincent vindt het vervelend voor mij en zegt soms dat hij het snapt als ik op zoek ga naar een man die mij meer kinderen wil geven. Ik wil dat helemaal niet. Ik wil een groot gezin met Vincent, niet met een andere man. Het enige wat ik dus kan doen is het accepteren en elke minuut van de dag van Liv genieten.”

https://www.famme.nl/4-dingen-freelancers-geld-uitgeven/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.