Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Ouders 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

7 dingen die elke jongensmoeder had willen weten

Als jongensmoeder ben je heel wat gewend. Stoeipartijtjes, schaafwonden en energie als een malle. Je kijkt nergens meer van op. Toch zijn er dingen die je misschien graag van tevoren wilde weten. Gewoon, zodat het toch iets makkelijker was geweest.

Van tevoren weet je natuurlijk nooit hoeveel kinderen je krijgt, laat staan of het jongens of meisjes zijn. Jongens opvoeden is een avontuur, je leven is nooit saai. Maar grote kans dat je aan het begin geen idee had wat je als jongensmoeder te wachten stond.

Dingen die je had willen weten als jongensmoeder

Daarom op zetten wij wat dingen op een rij die jij had willen weten als jongensmoeder, voordat deze leuke en onvoorspelbare uitdaging begon.

1.Voorzichtig

Hoe vaak je ook zegt dat ze voorzichtig moeten zijn en hoe vaak ze zich al bezeerd hebben, ze blijven steeds hetzelfde doen. Wat heeft het nog voor nut ze erop aan te spreken?

2.Grijpgrage handen

Er is altijd een paar handen die aan je trekken, of dat nou aan je haar of je arm is. Als je denkt dat ze grijpgrage handjes hebben als ze jong zijn, wacht dan maar tot ze ouder zijn. Die handjes worden alleen maar sterker.

3. Scheten

Wanneer je eindelijk heerlijk languit op de bank ligt, hangen ze zonder pardon boven je en laten een keiharde scheet in je gezicht. En dan heel hard lachen natuurlijk.

4.Plasfonteintjes

Niet te vergeten zijn de ontelbare plasfonteintjes die je in je gezicht krijgt tijdens het luier verschonen. Het lijkt wel alsof ze het met opzet doen.

5. Rommel en chaos

Je moet ermee leren leven dat je huis constant een rommel is. Elke dag is het opnieuw een chaos, ook al ruimen ze elke dag hun rotzooi op. Ach ja, zolang er maar geen ongelukken gebeuren, toch?

6. Vliegen

Je moet constant opletten, want er vliegt altijd wel iets door de lucht als je niet oplet. Legostukken, blokken, een voetbal of een kind zelf. Je reflexen zijn uiteindelijk wel uitstekend, wat toch nog een voordeel is.

7. Bezorgd

Houd er rekening mee dat je het grootste deel van de tijd bezorgd bent, want je zoons hadden al honderd keer een hersenschudding kunnen hebben. Van de bank duiken, trucjes doen en rennen alsof je leven ervan af hangt: ze doen het er gewoon om.

Rijkdom

Hoewel het opvoeden van jongens soms een chaos is en je je hart vaak vasthoudt, is het omringd zijn door jongens een enorme rijkdom. Het is een leven vol plezier en geluksmomentjes. En stiekem vinden ze het nog heel fijn om geknuffeld te worden, want hun moeder is toch echt de belangrijkste vrouw in hun leven.

https://www.jmouders.nl/waarom-het-leuk-is-een-jongensmoeder-te-zijn/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.