Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je als ouder weten voordat je met je kids naar Jurassic World Dominion gaat

Het was even wachten, om precies te zijn: vier jaar, maar daar is ‘ie dan: Jurassic World Dominion. Vanaf vandaag, vrijdag 10 juni, draait deze kaskraker in de Nederlandse bioscopen. En voordat je nu meteen kaartjes gaat reserveren… Er zijn een paar dingen die je wilt weten voordat je met je kinderen naar Jurassic World Dominion gaat.

In deze film loopt de spanning hoog op.

Jurassic World Dominion

Precies dertig jaar na Jurassic Park is er nu Jurassic World Dominion. Dit is het laatste deel in de tweede trilogie en het (voorlopig) einde van de avonturen van ‘s werelds meest gevreesde dieren: de boze, gekloonde dinosaurussen. Anders dan bij Jurassic Park (met de nadruk op park) hebben de dino’s in Jurassic World Dominion, de naam zegt het al, de wereld overgenomen. De dino’s heersen, of is het toch de mens die aan het langste eind trekt…?

De film speelt zich vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar af. Die verwoesting kon je zien in Jurassic World: Fallen Kingdom en sindsdien leven dinosaurussen dus overal ter wereld.

Is Jurassic World Dominion geschikt voor kinderen?

Vanwege expliciete geweldsbeelden, en dat zijn er nogal wat, is de film geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. “Het geweld is hard en met nadruk in beeld gebracht. Het zien van dit soort beelden kan kinderen minder gevoelig maken voor het zien van geweld. Ook kunnen ze er agressief of juist bang van worden,” zo legt Kijkwijzer uit.

Naast geweld is het laatste deel van de trilogie volgens Kijkwijzer ook op angst beoordeeld voor kinderen vanaf de leeftijd van twaalf jaar: “Jurassic World: Dominion bevat zeer bange mensen. Het inleven en meeleven met personages die iets engs of vreselijks doorstaan, kan kinderen bang maken.”

Wat zit er nog meer in? Griezelige scènes, slachtoffer(s) van een ongeluk, ziekte, ramp of oorlog, verwondingen en natuurlijk dreigende dieren zoals dinosaurussen (een inkoppertje, we weten het). Op het gebied van seks, drugs, discriminatie en grof taalgebruik is de film beoordeeld voor alle leeftijden.

Feest der herkenning

Overigens is deze film voor de ouders een feest der herkenning. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard worden vergezeld door de oude garde van toen: Oscar-winnaar Laura Dern (Dr. Ellie Sattler), Jeff Goldblum (Dr. Ian Malcolm) en Sam Neill (Dr. Alan Grant).

Gaat jouw gezin liever voor de real life ervaring? Overweeg dan eens het nieuwe Dino Parc in het Franse Duinkerke.

Voor alle fans van Jurassic Park en dinosaurussen: binnenkort opent vlakbij de Belgische grens Dino Parc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.