Laura Saija
Laura Saija Opvoeden 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

9 originele manieren om de kamer van je tienerdochter binnen te vallen als ze met haar vriendje is

Het is zover. Je tienerdochter heeft een jongen uitgenodigd op haar kamer om ‘huiswerk te maken’. Deze grap ken jij natuurlijk nog wel van vroeger. Van dat huiswerk komt helemaal niets terecht. Ze zitten gewoon de hele avond te zoenen.

Natuurlijk gun je je dochter privacy maar zolang ze onder jouw dak woont, mag je het verboden fort (haar kamer) best zonder uitnodiging betreden.

De kamer van je tienerdochter binnenvallen

Vind je het nog een beetje vroeg voor je tienerdochter om zomaar op haar kamer te zitten met een jongen? Met deze tips kun je de twee (enigszins) in de gaten houden.

1. Iets te drinken aanbieden

“Willen jullie iets drinken?” Het is een klassieker, maar hij werkt zeker. Ze zullen een droge mond hebben gekregen van al dat zoenen en hebben ongetwijfeld dorst. Mooi moment voor jou om te checken of alle kleren nog aan zijn.

2. De afwas moet nog gedaan worden

“Komen jullie? Er staat een berg afwas op het aanrecht.” Dat jullie een afwasmachine hebben, maakt in dit geval niet uit. De afwas moet gewoon gedaan worden, heel belangrijk.

3. De kraan lekt

“Help, de kraan lekt!” Deze werkt altijd. Met een beker water creëer je een plasje rondom de gootsteen. Laat ze de rest van de avond naar het lek zoeken.

4. Ze hebben honger

“Willen jullie een broodje eten?” Ja, ook om 20.00 uur ’s avonds. Een broodje met kaas gaat er altijd wel in.

5. Oma is aan de telefoon

“Oma heeft een dringende update.” Als je oma niet kunt bereiken, kun je altijd nog een WhatsApp-bericht laten lezen van drie dagen geleden waarin oma een update geeft over haar breiwerk.

6. De poes is weggelopen

“Jongens, Minoes is weggelopen. Kunnen jullie helpen zoeken?” Waarschijnlijk hebben ze Minoes meteen gevonden op haar vaste plek op de bank, maar je hebt ze wel de kamer uitgelokt.

7. Geen internet

“Ojee, de WiFi ligt eruit. Noah jij weet vast wel hoe we het internet weer aan de praat krijgen?” Het zal enige tijd duren voordat Noah erachter komt dat de stekker aan de andere kant van de kamer eruit ligt.

8. De was

“Emma, mag ik jouw was verzamelen?” Dat je dochter altijd een berg was verzameld op de vloer van haar slaapkamer komt eindelijk een keer goed uit. Je wilt namelijk de zwarte was aanzetten en zij heeft ongetwijfeld wat liggen.

9. Je hebt wiskundig advies nodig

“Kunnen jullie even helpen, ik kom er niet uit?” Nu ze toch met hun wiskundehuiswerk bezig zijn, kunnen ze ook wel even helpen met het opmeten van de keukenmuur en berekenen hoeveel liter verf jij morgen moet kopen bij de bouwmarkt.

Opgebiecht… ‘Ik vind het vriendje van mijn dochter maar niets’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.