Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 22 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Kerstvakantie-tip: Kerstcircus Ahoy bestaat 50 jaar

De kerstvakantie staat voor de deur, en twee weken vrij betekent; tijd om met het gezin leuke dingen te doen. Daarom geven wij je graag tips voor leuke uitjes in de kerstvakantie. Bijvoorbeeld het Kerstcircus in Ahoy, dat dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert.

Een bezoekje aan een circus is voor veel families een vaste traditie in de kerstvakantie. Nu zijn er veel verschillende circussen te bezoeken rondom kerst, maar het Kerstcircus in Ahoy is toch wel erg bijzonder. Dit circus kent dan ook een lange geschiedenis en vindt dit jaar al voor de vijftigste keer plaats.

Kerstcircus Ahoy

“Deze editie van Kerstcircus Ahoy ervaar ik op twee manieren als bijzonder en uniek”, vertelt Jolanda Jansen, directeur van Kerstcircus Ahoy. “Allereerst omdat we dit jaar voor de vijftigste maal het leukste familie-evenement in de donkere decemberdagen kunnen vieren en daarnaast is het fantastisch dát we dit gouden jubileum, na twee jaar afwezigheid, eindelijk kunnen organiseren.”

Wat het circus in Ahoy bijzonder maakt is het feit dat de artiesten begeleid worden door een live orkest, dat zie je nog maar zelden bij een circus. Bovendien is er een traditionele spreekstalmeester is aanwezig in de arena. Verder kan het publiek natuurlijk genieten van veel spectaculaire acts. Van trapeze acts tot jongleurs en van acrobaten tot shows met honden.

kerstcircus ahoy
Bron: Kerstcircus Ahoy

Professioneler en spectaculairder

Jolanda: “Het is mooi om te zien dat er in de afgelopen vijf decennia veel is veranderd, maar dat de kern van Kerstcircus Ahoy altijd bewaard is. Het licht en geluid werden steeds beter, de artiesten steeds professioneler en de acts spectaculairder. Maar wat altijd is gebleven en ook altijd moet blijven, is het bijzondere gevoel om met familie – nu al vaak drie generaties – op de tribune te zitten en je te laten verwonderen door de magie en betovering van al het moois in de piste.”

Enthousiast geworden? Bestel dan hier je kaarten.

Foto © Charles Batenburg

https://www.jmouders.nl/5x-leukste-uitjes-kinderen-kerstvakantie/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.