Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Feestdagen 20 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Leerkrachten doen een boekje open: ‘Een van de ouders kwam aanzetten met een zak bevroren patat’

Het kerstdiner op de basisschool zorgt voor leerkrachten voor drukte en gezelligheid, maar ook voor de nodige grappen. Over ons ouders welteverstaan. Er gebeuren namelijk regelmatig bijzondere dingen tijdens het kerstdiner in schoolklassen en dan vooral met de ouders van de kinderen. Deze leerkrachten doen een boekje open.

Dit zijn gekke dingen die leerkrachten hebben meegemaakt tijdens het kerstdiner met hun schoolklas.

Bijzondere momenten tijdens het kerstdiner op de basisschool

Op de basisschool hebben leerkrachten niet alleen met elkaar en de kinderen te maken, maar ook (en misschien wel vooral) met de ouders van kinderen. Zij verzorgen bovendien het kerstdiner op de basisschool. Vaak neemt elk kind iets mee: pakken drinken, hartige hapjes of zoete snacks.

Zelfgemaakt heeft de voorkeur, maar niet bij alle ouders komt die boodschap over. Deze leerkrachten doen een boekje open over gekke situaties die ontstonden tijdens het kerstdiner in hun schoolklas.

Airfryer to go

Lara (28): “Het gekste moment dat ik tijdens het kerstdiner met mijn klas meemaakte, was toch wel die keer dat een ouder aan kwam zetten met een airfryer en in de klas patat wilde gaan bakken…”

Bevroren patat

Mirthe (33): “Ik heb wel eens gehad dat ouders patat op de lijst hadden gezet en het kind werd dan naar de klas gebracht met een zak bevroren patat. Erg zielig, want het was voor dat kindje een hele teleurstelling natuurlijk.”

Creepy vaders

Natasja (34): “Mijn situatie gaat niet per se over het eten tijdens het kerstdiner op de basisschool, maar over het moment dat het afgelopen was. Toen zei een creepy vader aan een jonge collega in een mooie kerstjurk dat hij haar wel even thuis wilde brengen, zodat ze niet op haar collega hoefde te wachten.”

30 pizza’s van de Italiaan

Bas (29): “In mijn kleuterklas had een vader zich ingeschreven voor pizza. Meestal komt een ouder dan aanzetten met stukjes zelfgemaakte pizza, maar deze meneer had 30 pizza’s bij de Italiaan besteld voor de hele klas.”

Ik stikte bijna

Maartje (36): “Als leerkracht eet je zelf lekker mee van al die hapjes, maar toen ik in een cherrytomaatje beet, schoten er een paar zaadjes m’n luchtpijp in. Ik stikte dus half terwijl de klas om me heen kwam staan en kinderen riepen dat ik dood ging. Zegt een van de leerlingen, toen ik weer normaal kon ademen: ‘Jammer, anders hadden we morgen een studiedag’… Tot zover de kerstgedachte die ik ze geleerd had.”

Boos om de zalmwraps

Ankie (26): “Tijdens het kerstdiner op de basisschool waar ik eerder werkte, was eens een moeder die zalmwraps gemaakt had. Samen met de rest van de hapjes stonden de wraps als een soort buffet klaar, de kinderen mochten van wat ze wilden iets op hun bordje leggen. Haar dochter koos geen een keer voor de zalmwraps.

De volgende dag stond haar moeder boos voor mijn neus. Ze tierde dat haar dochter geen zalmwrap gegeten had tijdens het kerstdiner. Ik vertelde haar dat de kinderen zelf mochten kiezen en dat haar dochter andere dingen koos. Boos dat de moeder was! Op mij dus, ze heeft er zelfs een bericht over naar de directie gestuurd…”

Do’s en don’ts voor het kerstdiner op school, volgens leraren: ‘Geen ongesneden stokbrood’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.