Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 8 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Om alvast in de mood te komen! 8x kerstfilms op Netflix voor kinderen

Het is weer koud, zowel binnen als buiten, de verwarming zetten we langzaam weer wat hoger en het regent nogal vaak. De zomer is nergens meer te bekennen, jammer maar dat betekent ook dat Kerstmis voor de deur staat. Willen jullie met het gezin vast in de mood komen? Dan zijn deze acht kerstfilms op Netflix voor kinderen ideaal om samen onder een dekentje te kijken.

Kerstfilms voor kinderen op Netflix

Kruip lekker dicht tegen elkaar aan voor deze reeks heerlijke kerstfilms op Netflix. Er zijn films die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden, en een aantal vanaf 6 of 9 jaar. Voor ieder wat wils dus.

1. Angela’s Christmas

Angela gaat op kerstavond met haar familie naar de kerk, spontaan krijgt ze daar een hartverwarmend idee. Ben jij al nieuwsgierig? Surf dan snel naar Netflix. Ps. Er is ook al een Angela’s Chrismas 2! Dat wordt bingen.

Geschikt voor alle leeftijden.

2. Nieuw op Netflix! Een jongen met de naam Kerstmis

Dit is een van de nieuwste kerstfilms op Netflix voor kinderen. In deze film vindt de vastberaden jonge Nikolas zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen in een poging zijn vader te vinden en het geschenk van hoop mee naar huis te nemen.

Vanaf 9 jaar en ouder.

3. Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas

Wie kent ‘m niet? Hoewel er een paar jaar geleden een nieuwe geanimeerde versie in de bioscoop verscheen, blijft deze ook favoriet. De Grinch HAAT Kerstmis, of kan hij nog op andere gedachten worden gebracht?

Geschikt voor alle leeftijden (wel spannend).

4. Jingle Jangle A Christmas Journey

Speelgoedmaker Jeronicus Jangle leeft in de stad Cobbleton waar hij magische dingen uitvindt. Een van zijn meest waardevolle uitvindingen wordt gestollen en zijn kleindochter gaat hem helpen dit terug te vinden.

Geschikt voor kids vanaf 6 jaar.

5. Klaus

Een postbode en speelgoedmaker sluiten een bijzondere vriendschap. Hun vriendschap blijkt veel belangrijker te zijn – vooral voor anderen – dan gedacht.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

6. The Princess Switch

Een meesterbakker en prinses komen elkaar onverwachts tegen. Ze lijken als twee druppels water op elkaar en besluiten te wisselen van leven. Inmiddels zijn er nog twee delen van de deze filmserie gemaakt namelijk: The Princess Switch Switched Again en The Princess Switch 3 Romancing the Star. Dat wordt bingen!

Geschikt voor alle leeftijden.

7. The Christmas Chronicles 2

Voor wie deel 1 heeft gezien, want die staat helaas niet meer op Netflix, is dit een must see. Kate is inmiddels een tiener en niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool!

Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

8. The Polar Express

Een van onze favorieten kerstfilm op Netflix voor kinderen: een kleine jongen komt op kerstavond terecht op de Noordpool met de Polar Express. Er staan hem heel wat magische avonturen te wachten.

Geschikt voor 6 jaar en ouder.

De ultieme kerstvakantie bucketlist: 10x leuke dingen om met je kinderen te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.