Valery de Voijs
Valery de Voijs Vrije Tijd 17 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

7x leukste kerstfilms voor kinderen (waar wij stiekem ook van genieten)

Kerstmis; voor velen de mooiste tijd van het jaar. Het huis is versierd, de boom staat, en de radio draait overuren. Daar hoort natuurlijk een mooie kerstfilm bij. Dit zijn de leukste kerstfilms voor kinderen van dit jaar.

Good news; de meeste films stream je gemakkelijk vanuit je woonkamer via Netflix, Disney+ of Videoland.

Kerstfilms

Ook dit jaar duiken wij weer in de kerstfilms en ranken de leukste kerstfilms voor kids. Komen ze:

7. Elf

Acteur en komedian Will Ferrell heeft de fantastische rol als kerstelf in de film Elf. Als enige mensenzoon groeit hij op tussen de kerstelven op de Noordpool. Wanneer hij volwassen is verlaat hij de Noordpool en gaat op zoek naar zijn biologische vader. Hij vindt zijn vader in New York, waar de kerstsfeer totaal ontbreekt. Super komisch en leuk geacteerd.

6. The Grinch

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van leuke kerstfilms van dit jaar. Jim Carrey en Taylor Momsen (jawel, dat is inderdaad onze Jenney van Gossip Girl) schitteren in de klassieker The Grinch. Het groene monster dat Kerstmis haat verdient een mooi plekje in onze lijst. Het leeftijdsadvies voor The Grinch is overigens 6 jaar. Dat is om jonge kinderen te beschermen tegen enge en gewelddadige beelden.

5. A Boy Called Christmas

Oftewel Een Jongen Met De Naam Kerstmis is nu te zien op Netflix. Wanneer je en je kinderen zin hebben in een magische goede kerstfilm ben je hier aan het juiste adres. Prachtige kostuums, pratende muizen (jawel, kleine muis Mika steelt de show), en een uitdagende missie voor de jonge Nickolas maken deze film zeker de moeite waard.

4. Winnie de Poeh: Een Gelukkig Poeh Jaar

Met Winnie de Poeh scoor je altijd punten bij je kinderen. Dit jaar kunnen je kids dan ook genieten van een kersteditie van Winnie de Poeh en zijn vriendjes. De film is aandoenlijk, grappig, en kinderen vanaf alle leeftijden zullen worden meegesleept in het kerstverhaal. Je streamt de kerstfilm nu op Disney+.

3. The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles deel 1 en 2 zijn nu te zien op Netflix. Met de coole effecten en mooie kostuums kom je gegarandeerd helemaal in de stemming. Beide delen zijn een tikkeltje spannend en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

2. Noelle

De grappige en getalenteerde Anna Kendrick speelt de rol van Noelle, oftewel: de dochter van de kerstman. In deze kerstfilm wordt het verhaal van Kerstmis in een modern jasje gestoken. Wanneer de kerstman overlijdt, krijgt Noelle een belangrijke taak. Zij zal namelijk haar broer moeten vinden om de taken van hun vader over te nemen. Droge humor en leuke muziek maken deze film tot één van onze favoriete kerstfilms dit jaar.

1. The Santa Clauses

Vers van de pers: The Santa Clauses is vanaf deze maand te zien op Disney+. Officieel geen kerstfilm, maar een miniserie:  gedurende zes afleveringen kunnen kids (en jij) genieten van Tim Allen als kerstman. Wij zeggen: streamen maar!

5 heerlijke kerstfilms die je nu op Videoland streamt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.