Famme.nl
Famme.nl Vrije Tijd 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Is je kind in januari geboren? Dan is-ie speciaal, volgens de wetenschap

Jarig zijn in januari is misschien niet de eerste keus van je kind (of jezelf). Zo vlak na de feestdagen is even rust namelijk ook best welkom. Maar toch heeft jarig zijn in januari voordelen met zich mee.

Als je het nieuwe jaar begint met een verjaardag, prijs jezelf dan gelukkig want de wetenschap stelt dat kinderen die vroeg in het jaar zijn geboren, een voorsprong hebben als het gaat om onder andere sport en onderwijs.

Jarig in januari

Maar je wist natuurlijk als dat je een superster hebt gecreëerd, toch? Het bewijs:

Januari kinderen zijn goedaardig

Kinderen die midden in de winter geboren worden, worden volgens een enquête uit 2014 niet zo snel boos als diegene die geboren zijn tijdens de warmere maanden. In de winter geboren kinderen zin minder prikkelbaar dan leeftijdsgenoten geboren in de warmere maanden.

Je kind is een sportster in wording

Volgens een Australisch onderzoek hebben kinderen die in januari geboren zijn, meer aanleg om een sportster te worden. Als je in januari geboren bent, heb je bijna 12 maanden groei voor op je klasgenoten die laat in het jaar geboren zijn.

Januari kinderen hebben meer aanleg om artsen te worden

Onderzoekers ontdekten dat kinderen in januari vaker huisartsen zijn, dan mensen die in andere periodes van het jaar geboren zijn!

Of ze worden een beroemdheid!

Een studie gepubliceerd in het Journal of Social Sciences ondervond dat een onevenredig aantal beroemdheden het sterrenbeeld Waterman hebben – wat betekent dat ze zijn geboren tussen 20 januari en 18 februari.

Januari kinderen hebben het sterrenbeeld Steenbok óf Waterman

Over astrologie gesproken, een kind dat in januari geboren is, heeft het sterrenbeeld Steenbok of Waterman. Degenen die het sterrenbeeld Steenbok hebben, hebben een romantische, praktische en oude ziel, wordt gezegd. Ondertussen worden kinderen die later in januari geboren worden (met het sterrenbeeld Waterman), beschouwd als onafhankelijke diepdenkers die graag anderen willen helpen.

Veel cadeautjes

Nog een voordeel (misschien wel vooral voor familie en vriendin van het januari kind): de verjaardagscadeautjes zijn waarschijnlijk een koopje geweest. Als de feestdagen voorbij zijn, bieden veel winkels korting op bepaalde producten. Dat kan voor het kind weer meer cadeautjes betekenen 😉

Het belangrijkste: een verjaardag in januari betekent iets om naar uit te kijken tijdens de lange winterdagen. En nóg een goede reden om als gezin gezellig samen te komen.

Jarig rond de feestdagen: 24 moeders vertellen hoe ze er toch een feestje van maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.