Redactie
Redactie Eten en Voeding 10 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Is je kind jarig? Dit zijn 8 originele traktaties!

Het bedenken van een originele traktatie voor je jarige kind om op school uit te delen; het is elke keer weer een uitdaging. Deze 8 traktaties zijn ideaal; makkelijk om te maken, zien er leuk uit en zijn ook nog eens redelijk gezond.

Lekkere, leuke en gezonde treats!

Fruitijsjes

Nodig: ijshoorntjes (te koop bij de meeste supermarkten), verschillende soorten fruit

Snijd verschillende soorten fruit in stukjes; het liefst beetje stevig fruit zoals meloen, blauwe bessen, aarbeien, druiven. Gebruik liever geen banaan of ander fruit dat verkleurt. Vul de hoorntjes ermee. Je kan in een kartonnen doosjes gaatjes maken en daar de hoorntjes in zetten. Je kind kan ze dan makkelijk uitdelen.

https://www.jmouders.nl/zelf-fruitijs-maken-in-een-handomdraai-dit-zijn-de-lekkerste-combos/

Appelgebitjes

Nodig: rode appels, pindakaas, mini marshmallows

Snijd de appel in plakjes, smeer de pindakaas op de appelplakjes en plak voorzichtig de mini marshmallows erop, daarboven op plak je nog een appelplakje. Je kan in plaats van pindakaas ook jam of honing gebruiken.

25x kleine manieren om net even wat extra aandacht aan je kids te geven

Discobananen

Nodig: bananen, pure chocolade, discospikkels, satéprikkertjes

Je kan het beste de bananen even een uurtje in de vriezer doen voor je begint. Haal de schil van de bananen, snijd in stukken en doe ze in een bak in de vriezer. Smelt de chocolade, zodra deze gesmolten is, haal je de banaan uit de vriezer steek het stuk banaan op een prikker. Doop deze in chocolade en laat uitlekken. Doe er wat discospikkels op of als je het gezonder wilt wat gehakte nootjes. Zet ze voorzichtig op een schaal en bewaar in koelkast.

Druivenmannetjes

Nodig: plastic bekers (liefst met deksel), of kartonnen met deksel, zwarte stift, druiven en marshmallows

Maak op de beker een mondje en oogjes met zwarte stift, doe de groene druiven in de bekers, en plaats de 2 marshmallows precies achter de zwarte oogjes. Vul de rest van de beker met de druiven en doe de deksel erop.

Raceauto’s

Is je kind jarig en echt een autofanaat? Probeer deze dan eens..

Nodig: rode appels, druiven, kleine satéprikkertjes, raceprikkers (bijvoorbeeld te koop bij een feestwinkel)

Snijd de appel in mooie partjes. Prik een druif aan het eind van een klein satéprikkertje een druif en schuif de prikker aan de voorzijde door de appel. Doe dit ook aan het andere eind van het stuk appel.  Steek een racevlaggetje in de appel en klaar. Maak van karton een racebaan en leg deze op een schaal. Zet hier de raceauto’s op en klaar.

Rijstwafelschaapjes

Nodig: rijstwafels, rolfondant wit en zwart

Rol de witte fondant uit tot een plak, en snijd er kleine schapenhoofdjes uit, plak deze op de rijstwafel en maak met de zwarte fondant kleine oogjes en een mondje. Je kan in plaats van rolfondant ook kaas gebruiken of de hoofdjes van karton maken.

Feestelijke aardbeien

Nodig: aardbeien, poffertjes, slagroom en satéprikkertjes

Snijd de aardbeien in plakjes (niet te dun). Prik een poffertje op een prikker en schuif door naar boven. Doe nu een plakje aardbei erop en schuif door. Doe nu een beetje slagroom op een poffertje en prik deze ook op prikker en herhaal dit. Sluit af met poffertje. Doe leuk een lintje om het stokje om het extra feestelijk te maken of gebruik een mooi prikkertje. Je kan in plaats van slagroom ook aardbeienkwark gebruiken.

Fruitbloemen

Deze traktatie is voor de creatieve mama met geduld, maar het resultaat is dan ook prachtig!

Nodig: verschillende soorten fruit, uitsteekvormpjes, satéprikkers (groot), groen papier

Voor de bloem kan je het beste stevig fruit zoals ananas of meloen gebruiken. Snijd een grote plak van het stevige fruit en druk hier kleine en grote vormpjes er uit. Knip uit groen papier blaadjes en steek die tussen het fruit. Je kan de prikkers verder versieren zoals jij dat wilt. Hoe meer kleur hoe leuker effect. Zet de ‘bloemen’ in een bloempot met wat oase en dek af met fruit of crêpepapier.

Deze leuke tips zijn verzameld door Suzanne Vrij. Zij is voedingscoach en woont samen met haar man en drie kinderen in ‘t Gooi. Ze schrijft op haar eigen website en voor JMouders.nl over alles wat met (gezonde) voeding te maken heeft. 

Bron: Pinterest

https://www.jmouders.nl/7-x-budget-uitdeelcadeautjes-die-elk-kinderfeestje-compleet-maken/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.