Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zingt jouw kind opeens oude hits? Dat komt door TikTok

Zingt jouw kind opeens mee met Whitney of ABBA? Dan sta je misschien even verbaasd te luisteren. Hoor je het nu goed? Ja, je hoort het goed. Door TikTok worden sommige oude hits namelijk opeens weer een groot succes.

Muziek is misschien wel een van de belangrijkste ingrediënten van TikTok. Zo schreven we eerder al hoe zelfs oorlogsfilmpjes worden opgeleukt met een vrolijk deuntje. En dan gaat het dus lang niet altijd om hedendaagse hits. Want ook veel nummers die al een tijd uit de hitlijsten zijn verdwenen, kunnen plotseling weer opduiken en tot leven komen door het sociale platform.

Gebruikers bedenken er bijvoorbeeld een choreografie bij, die vervolgens weer wordt opgepikt door andere TikTokkers. Er zo ontstaat er een trend. Soms is die trend zo sterk dat een lied weer volop gedraaid wordt en zo opnieuw in de hitlijsten verschijnt.

Ra Ra Rasputin, oude hits op TikTok

Zo beklom songfestivalwinnaar Duncan Laurence in 2021 met zijn hit Arcade dankzij TikTok opnieuw de hitlijsten, maar ook artiesten als Amy Winehouse en ABBA zijn enorm in trek op de app. En I Will Always Love You van Whitney Houston word in bijna 300.000 TikTok-filmpjes gebruikt. En ook ‘Rasputin‘ van Boney M en ‘Break my stride‘ van Matthew Wilder werden dankzij TikTok weer populair onder kinderen.

Hippe ouder

Overigens zijn veel kinderen zich er niet bewust van dat ze oude klassiekers meezingen. Ze zullen dan waarschijnlijk ook verbaast opkijken als jij opeens de hele songtekst uit je hoofd kunt meezingen. En het betekent ook zeker niet dat ze opeens de grootste fans zijn van ABBA of Boney M. Dus als je écht hip wil overkomen en de moderne ouder wil zijn, dan kun je toch het beste de laatste trends in de gaten houden. Moet je daarvoor uren op TikTok zitten? Nee, dat hoeft (gelukkig) niet. Hieronder vind je een handige lijst met de laatste hits op TikTok, zo blijf je altijd up to date.

WarTok: deze bizarre beelden ziet jouw kind op TikTok over de oorlog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.