Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 1 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit kijkt je kind: 5 populaire YouTubers op een rij

Of we het nu leuk vinden of niet, veel kids brengen tegenwoordig meer tijd door achter YouTube dan achter de televisie. Nadeel daarvan: je kunt lastiger controleren wat ze zien en horen. Om je daarin een beetje inzicht te geven zetten wij vijf populaire vloggers en YouTubers voor je op een rij.

Vloggers zijn de nieuwe BN’ers. Met miljoenen abonnees en views bereiken populaire YouTubers dagelijks ook heel veel kids. Maar wie zijn die YouTubers? En wat doen ze eigenlijk in die video’s? Wij vertellen het je.

Vijf populaire YouTubers die kinderen graag kijken

Er zijn veel populaire vloggers te vinden op YouTube. Het is dan ook onmogelijk om ze allemaal te noemen, maar als je kind veel op YouTube zit kent hij of zij deze vijf ongetwijfeld.

1. StukTV

StukTV, is een YouTube-kanaal van het trio: Giel, Thomas en Stefan. Het wordt vooral gekeken door kinderen van tien jaar of ouder. In 2012 begonnen zij met hun video’s en inmiddels hebben ze bijna 2,3 miljoen abonnees. Daarmee stootte ze onlangs koploper Enzo Knol van de troon.

Het drietal is vooral bekend geworden door het uitvoeren van bizarre opdrachten waarmee ze ook regelmatig in het nieuws kwamen. Erg populair is hun YouTube-serie Jachtseizoen waarin BN’ers en andere vloggers op de vlucht slaan voor de mannen van Stuk.

Over het algemeen zijn de video’s van StukTV grappig, hoewel de mannen ook in weleens het randje opzoeken. Zoals toen ze een wielklem probeerden te zetten op een politie auto. Ook een scheldwoord als ‘kut’ en ‘shit’ valt regelmatig in hun video’s.

2. Enzo Knol

Van deze YouTuber heb zelfs jij ongetwijfeld gehoord. Enzo Knol is misschien wel de bekendste vlogger van Nederland. Hij werd populair rond 2014 toen hij een stunt deed waarbij hij zijn arm brak. Wellicht ken je hem van zijn break-up met toenmalige vriendin Dee die zij geëmotioneerd aankondigden via YouTube, wat vervolgens ook op televisie kwam.

Enzo vlogt vooral over zijn luxe leven (met Lamborghini), daarnaast maakt hij video’s over gamen en stunts. Hij is vooral populair onder jongens vanaf een jaar of acht. Hij heeft zijn eigen merchandise en kledinglijn onder de naam Knolpower en net als de mannen van StukTV kijkt ook Enzo niet op een scheldwoordje meer of minder.

3. MeisjeDjamila

Hoewel MeisjeDjamila eigenlijk begon met YouTube om haar muziek te promoten, brak ze door met het knutselen van armbandjes. De Nederlandse is dan ook vooral populair onder meisjes vanaf een jaar of zes. Met ruim 1,2 miljoen abonnees mag zij zeker niet in dit lijstje ontbreken.

In haar vlogs test ze veel producten, maakt ze slijm en eet ze snoep. Veel snoep. Het gaat dus vooral over kopen en weggooien. Voor scheldwoorden hoef je dan weer niet bang te zijn.

4. Dylanhaegens

Van deze naam heb je wellicht nog niet gehoord. Toch is hij met zijn 1,7 miljoen abonnees geen kleintje in de YouTube wereld. Hij begon in 2010 met vloggen en inmiddels worden zijn video’s gemiddeld één miljoen keer bekeken. Vooral kids ouder dan zeven vinden hem leuk. Naast vlogger is hij ook filmmaker en acteur en dat zie je terug in zijn video’s. Dit zijn vaak meer kleine films dan “gewone” vlogs.

Zijn ‘top 10’ video’s scoren vooral goed. In deze sketches maakt hij grappige top tien lijstjes over bijzondere onderwerpen. Bijvoorbeeld: ‘tien manieren om de klas uit gestuurd te worden.’ Grof is Dylan vaak niet, hysterisch des te meer.

5. Kwebbelkop

De grootste in dit lijstje is Kwebbelkop, of te wel Jordi. Met een indrukwekkende 11,7 miljoen abonnees steekt hij met kop en schouders uit boven de rest. Dat heeft deze Nederlander ook te danken aan het feit dat hij Engels spreekt in zijn vlogs. Daarmee bereikt de YouTuber een groot internationaal publiek. Vanwege het feit dat hij Engels spreekt is zijn Nederlandse publiek vaak wat ouder. Vanaf een jaar of twaalf vinden kinderen zijn vlogs leuk.

Zijn video’s gaan voornamelijk over gamen. Zo speelt hij veel GTA, Minecraft en Black Ops. Hoewel Kwebbelkop zelf niet extreem grof is (in zijn taalgebruik) zijn sommige games die hij speelt (zoals Black Ops) wel gewelddadig.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.