Julia van Buuren
Julia van Buuren ADHD 4 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Kinderen met ADHD bezitten deze positieve eigenschappen

Snel afgeleid en moeilijk stil kunnen zitten? Als jouw kind ADHD heeft kan dit soms best uitdagend zijn. Gelukkig zijn er ook een hoop positieve eigenschappen die kinderen met ADHD vaak bezitten.

Van de kinderen voldoet 3 tot 5 procent aan de criteria voor ADHD, dit is twee tot drie keer vaker bij jongens dan meisjes.

Positieve eigenschappen

Kinderen met ADHD zijn meestal druk en doen vaak dingen zonder er goed over na te denken. Dit kan zowel voor je kind als voor jou als ouder lastig zijn. Toch worden de positieve kanten vaak over het hoofd gezien.

1. Creatief

Kinderen met ADHD zijn vaak erg creatief en hebben een grotere fantasiewereld. Ze denken out of the box, en originele ideeën schudden ze dan ook zo uit hun mouw.

2. Energiek

Kinderen met AHDH staan erom bekend dat ze een levendige energie hebben. Hun enthousiaste kan aanstekelijk werken, en een ruimte doen oplichten. En hun spontaniteit en vriendelijkheid zorgen daarnaast voor leuke en onverwachte gesprekken.

3. Doorzettingsvermogen

Wanneer deze kinderen ergens enthousiast over zijn, geven ze 100 procent om hun doelen te bereiken. Zomaar opgeven komt niet voor in hun woordenboek.

4. Humor

Veel kinderen met ADHD hebben een goed gevoel voor humor en hebben geen moeite met anderen aan het lachen maken.

5. Flexibiliteit

Veranderingen en onverwachte situaties zijn geen probleem voor hen. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en zijn flexibel.

6. Vindingrijk

Kinderen met ADHD kunnen zich snel vervelen, dit zorgt ervoor dat ze vaak inventief zijn in het bedenken van nieuwe activiteiten of manieren om bezig te blijven.

7. Ondernemend

Stil zitten is absoluut niks voor hen. Mede daarom hebben veel kinderen ondernemende geesten en durven ze stappen te zetten die anderen niet aandurven.

7 dingen die je nóóit meer tegen de ouders van een kind met ADHD moet zeggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.