Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Nieuws 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Kinderen reageren verrast op remake van De Kleine Zeemeermin: ‘Ze is zwart!’

De remake van de Disney klassieker De Kleine Zeemeermin (in het Engels The Little Mermaid) is vanaf mei 2023 te zien in de bioscoop. Het is een reallife-versie, met echte mensen dus. Een paar dagen geleden kwamen de eerste beelden uit toen Disney de trailer publiceerde. Daarin zien we Ariël die gespeeld wordt door de zwarte actrice Halle Bailey. Deze sneak peek van de De Kleine Zeemeermin maakt een hoop los.

Volwassenen discussiëren online veel over het uiterlijk van de nieuwe Ariël. De een vindt het fantastisch dat Ariël zwart is, de ander herkent zichzelf niet in de remake van de originele cartoon. Daarin heeft de kleine zeemeermin namelijk rood haar, blauwe ogen en een witte huid. Er werd zelfs een hashtag trending: #NotMyAriel.

Een zwarte zeemeermin

Actrice Halle Bailey laat weten geen aandacht te geven aan de negatieve reacties. Voor haar was het een droom die uitkwam om een Disney-prinses te spelen. Ook Disney zelf haalt uit naar de ‘haters’ met een reactie van Freeform (dochteronderneming van Walt Disney): “Ja. De originele auteur van The Little Mermaid was Deens. Ariël… is een zeemeermin. Ze leeft in een onderwaterrijk in internationale wateren en kan dus overal heen zwemmen waar ze wil. Maar laten we, als argument, even zeggen dat Ariël ook Deense is. Deense zeemeerminnen kunnen zwart zijn, want ook Deense mensen kunnen zwart zijn. (…) Zwarte Deense mensen, en meermin-mensen, kunnen genetisch gezien ook rood haar hebben. Maar, spoiler alert, het personage van Ariël is fictie.”

Zie hier de reacties van zowel Halle Bailey als Freeform op de negatieve reacties op de zwarte zeemeermin.

 

De Kleine Zeemeermin film: de reacties van kinderen

Toch zijn er ook positieve reacties, onder andere van zwarte kinderen. Voor deze kinderen betekent deze prinses namelijk heel veel meer. Ze herkennen zichzelf daadwerkelijk in de zwarte zeemeermin. Bekijk hieronder enkele hartverwarmende van de reacties van kinderen op de trailer van De Kleine Zeemeermin. De beelden zijn verzameld en gedeeld door een moeder die vond dat er veel negativiteit rondom de film online stond. Ze wilde die focus veranderen en deelde deze prachtige, oprechte reacties van kinderen die voor het eerst de trailer met de zwarte Ariëkl zagen. De beelden zijn inmiddels miljoenen keren bekeken.

Bekijk hier de trailer van De Kleine Zeemeermin

Bekijk de trailer van De Kleine Zeemeermin hieronder. Om de hele film te kunnen zien, moeten we nog even geduld hebben. Op 26 mei 2023 zal de film te zien zijn in de bioscopen.

Inclusief speelgoed: dit is waarom een huidskleurig potlood niet bestaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.