Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 24 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Yoga voor kinderen: 9 simpele yoga oefeningen om mee te beginnen

Veel mensen hebben ontzettend veel baat bij yoga. Het zorgt voor rust in je hoofd, rust in je lichaam en ook minder stress. Ook voor kinderen is yoga heerlijk om te doen en moeilijk hoeft dat helemaal niet te zijn. Wij hebben negen simpele yogahoudingen voor kinderen op een rijtje gezet.

Yoga doet enorm veel goed, ook bij kinderen. Reden genoeg dus om een matje voor ze aan te schaffen en wat oefeningen uit te proberen. Deze negen oefeningen zijn in ieder geval super geschikt.

Yoga voor kinderen

Hoewel je misschien denkt dat kinderen te ongeduldig zijn voor yoga, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Het is maar net hoe je het zelf brengt. Hieronder vind je een variatie van oefeningen die makkelijk zijn maar ook uitdagend. Perfect voor kids dus. Is je kind toch snel afgeleid? Verzin dan een verhaaltje bij de oefeningen.

1. Ademhalingsoefeningen voor je begint met yoga

Ademhalingsoefeningen zijn altijd goed om te doen als je gaat beginnen. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Laat je kids rustig zitten en tel met ze mee bij het inademen door de neus en uitademen door de mond. Dit kan ze ook helpen om ‘s avonds sneller in slaap te vallen.

2. Kat (Marjaryasana)

Bij de kat ga je op handen en knieën zitten, terwijl je de rug bol en hol maakt. Laat je kind zich vooral inbeelden dat hij echt een kat is, dat werkt alleen maar motiverend.

3. Kindhouding (Balasana)

De naam zegt het al, de kind houding is een simpele en ontspannende houding die ook goed is voor het stretchen van je rug.

4. Berghouding (Tadasana)

Een fijne oefeningen om te ‘aarden’ en om je sterker en zelfverzekerder te voelen!

5. Neerwaardse hond (Adho Mukha Svanasana)

Deze kent waarschijnlijk iedereen wel, een oefening die je kind ongetwijfeld leuk zal vinden om te doen!

6. Boom (Vrksasana)

Een goede yoga oefening om bij te visualiseren. Hoe sta jij als boom, wat voel je en wat gebeurt er als het begint te waaien?

7. Kraanvogel (Bakasana)

Voor kinderen die van een uitdaging houden, is de kraanvogel zeker een goede oefening!

8. Cobra (Bhujangasana)

Een fijne oefening om te doen, en een klein deel van de zonnegroet.

9. Vlinder (Baddha Konasana)

Terwijl je in deze houding zit “fladder” je voorzichtig met je knieën op en neer.

Yoga en meditatie

Wist je dat ook meditatie een goede manier is voor kinderen om rust te creëren in hun hoofd? Als je ze daarmee kennis wil laten maken is het goed om te beginnen met ademhalingsoefeningen.

Yoga voor kinderen. Ze worden er lekker ZEN van

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.