Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Vrije Tijd 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Op deze manieren kunnen jouw kinderen deze zomer bijverdienen

Of je kind zich deze zomer nu verveelt, of grote investeringen op het oog heeft; bijverdienen kan nooit kwaad. Met deze activiteiten zullen je kinderen zich deze zomer in ieder geval niet vervelen.

Bijverdienen in de zomer

Wanneer je kinderen in de zomer hun handen uit de mouwen steken is dat niet alleen leuk voor hun spaarpotje, maar ook voor hun persoonlijke ontwikkeling. Zo wordt onder andere het probleemoplossend vermogen gestimuleerd. Het is daarbij fijn dat je kinderen ervaren hoe het is om een steentje bij te dragen.

Tuinieren

Heerlijk als je kind groene vingers heeft. Er is namelijk altijd wel een gazonnetje wat gemaaid moet worden. Je kind is actief bezig, kan ondertussen genieten van de zon en kan er een leuk zakcentje mee verdienen.

Oppassen

Veel werkende ouders hebben in de zomer extra handen nodig. Je kinderen kunnen zich dus prima inzetten als oppasser, en op die manier wat bijverdienen. Het is niet alleen leuk bijverdienen, maar je kind leert ook om te gaan met verantwoordelijkheden.

Zorgen voor dieren

Is jouw kind een dierenvriend? Dan zijn er tal van opties beschikbaar. Zo kan je zoon of dochter bijvoorbeeld oppassen op een huisdier van een gezin dat op vakantie is. Ook kunnen een handje helpen in het dierenasiel, of kunnen ze hun zaterdag spenderen door de honden van de buurt uit te laten.

Bijles

Als jouw kind een talenknobbel heeft, of goed is met cijfers dan valt er deze zomer zeker wat bij te verdienen. Er zijn namelijk altijd kids die ook tijdens de zomermaanden extra bijles kunnen gebruiken. Het is niet alleen fijn voor hun spaarpotje, maar ook hun eigen kennis blijft up to date.

Aan de schoonmaak

Wil jij zelf ook genieten van de zonnige uurtjes op een dag? Besteed je klusjes dan uit aan je kinderen. Geef ze een stofzuiger of dweil, of laat ze hun eigen kamer onder handen nemen terwijl jij eindelijk tijd hebt om dat goede boek uit te lezen. Jij een schoon huis, en hun spaarpotje zit vol; it’s a win win situation.

Koken

Geef je kind een budget, laat ze zelf boodschappen doen, een gerecht voorbereiden, de tafel dekken en het diner serveren.

Glas wegbrengen

Of je kids nu glas, oud papier of kleding wegbrengen naar de daarvoor bestemde bakken; het scheelt jouw weer een klusje, je kind is actief bezig, leert over het belang van afval scheiden en kan er een kleinigheidje mee verdienen.

https://www.jmouders.nl/traditionele-rolverdeling-kinderen/

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.