Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Gezondheid 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Monsters en spoken: zo overwint je kind deze griezelige nachtangsten

Zitten er bij jullie thuis monsters onder de bedden? En wordt je kind ‘s nachts wakker gehouden door spoken? Oei, dat is niet echt bevorderlijk voor de nachtrust. Deze tips zullen je helpen om de griezelige nachtangsten van je kind te overwinnen.

De eerste hulp bij nachtangsten van je kind

Kinderen hebben een rijke fantasie. Onschuldige schaduwen kunnen plotseling in kwaadaardige monsters en spoken veranderen…

1. Neem de nachtangsten serieus

De monsters en spoken bestaan écht in het hoofd van je kind. Het gaat dus niet helpen om te zeggen dat de nachtangsten onrealistisch zijn.

Probeer jezelf te verplaatsen in de angsten van je kind en stel hem/haar gerust. ‘Ik begrijp dat je erg bang bent, maar ik kan je beloven dat er niets engs gebeurt. ‘Negeer het probleem niet, maar praat er samen over.

2. Let op de dingen waar je kind naar kijkt

Kinderen zien onwijs veel dingen voorbijkomen. Op de televisie, in hun boeken en op de tablet. Het is voor kinderen moeilijk om onderscheid te maken tussen werkelijkheid en fictie. En al helemaal in de wirwar aan informatie op het internet.

Let goed op de dingen waarmee je kind wordt geconfronteerd, vooral vlak voor bedtijd. Probeer programma’s, spelletjes en boeken met veel spanning en geweld te vermijden.

3. Zorg voor een lichtje in de kamer

Het zou zomaar kunnen dat je kind zich een stuk dapperder voelt met een lichtje in de slaapkamer. Te veel licht kan je kind wakker houden, dus zorg voor een lampje dat niet té fel is.

Een zaklamp op het nachtkastje van je kind is ook een goede optie. Het zijn kleine dingen die je kind al kunnen helpen bij het overwinnen van vervelende nachtangsten.

4. Creëer rustgevende momenten voor het slapen

Een warm bad nemen, een gezellig boekje lezen of kroelen met papa of mama. Dit zijn een aantal dingen die je kind een stuk rustiger zullen maken voor het slapen.

Deze ontspannende momenten zullen ervoor zorgen dat je kind als een blok in slaap valt. En dit betekent dat je kind minder tijd heeft om te piekeren over nachtangsten…

5. Verjaag de monsters en spoken

Tja, kinderen hebben een rijke fantasie. Het kan om deze reden geen kwaad om als ouder ook een beetje de fantasie te gebruiken. Er zijn creatieve oplossingen om spoken en monsters te verjagen. Ze zullen zeker indruk maken op je kind.

Spuit met een ‘anti-monster-spray’ onder het bed van je kind. Geef je kind een magisch kleedje waaronder hij/zij al-tijd veilig is. Zet één van hun knuffels op de uitkijk om monsters en spoken weg te jagen. Het kan voor kinderen niet gek genoeg…

Wie is Huggy Wuggy: dit is het verhaal achter deze nieuwe trend onder kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Verywellfamily.com

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.