Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Opvoeden 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

5x met deze klusjes in huis kunnen jouw kinderen je helpen

Naarmate de kinderen ouder worden, kunnen ze meer meehelpen in het huishouden. Door je kinderen klusjes te geven in het huishouden, leren ze verantwoordelijkheid en zelf hun spullen opruimen. Bovendien is het ook gewoon heel handig.

Klusjes waarmee je kinderen kunnen helpen

Deze kleine klusjes kunnen jonge kinderen alvast doen in huis.

1. Het in- en uitladen van de wasmachine

Dit is een van de makkelijkste dingen voor jonge kinderen om te doen. Dit kan al vanaf vier jaar oud. Sorteer zelf eerst even de kleding voor, doe het in een wasmand en vraag je kind om alles vervolgens in de wasmachine te doen. Als de wasmachine klaar is, kun je liever zelf eerst de natte kleding eruit halen. Maar deze kun je ook weer doorgeven aan je kind die het in een wasmand te doet.

2. De was opvouwen

Kleine handdoeken en washandjes bijvoorbeeld kan je kind prima opvouwen. Denk hierbij vooral aan wasgoed dat maar een of twee keer gevouwen hoeft te worden. Daarnaast kan hij of zij ook alle losse sokken bij elkaar matchen.

Moeder Belinda: ‘Klusjes doen in huis maakt kinderen gelukkiger’

3. Het bestek opbergen

De meeste wasmachines hebben zo’n handig mandje waarin het bestek apart bewaard wordt.  Laat je kind de lepels en vorken op de juiste plek opbergen. Het duurt misschien even. Maar zorg er in ieder geval voor dat de messen buiten handbereik liggen.

4. Speelgoed opruimen

Dit is een erg leuk klusje zolang al het speelgoed op een vaste plek opgeborgen wordt. Zo weet je kind steeds beter waar hij of zij alles kan laten na het spelen. Ja en zo trap jij hopelijk nooit meer op een stuk speelgoed, win-win!

5. De tafel dekken en afhalen

Bij het avondeten kan je kind de tafel dekken, alle placemats of het tafelkleed kan een kind voor zijn rekening nemen. Daarnaast kan je kind ook alvast de borden op tafel zetten. Naarmate je kind ouder wordt, kan hij of zij ook meehelpen met het opscheppen van eten. Of drinken in de glazen schenken.

https://www.jmouders.nl/knuffel-wassen-handige-tips/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Britt + Co

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.