Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 16 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Knutselen voor Pasen: 12x de leukste paasknutsels om samen te maken

Pasen staat voor de deur, tijd om het huis even helemaal in paassferen te steken. En hoe doe je dat nu beter dan met jullie eigen creatieve uitspattingen? Dit zijn de leukste projecten om samen te knutselen voor Pasen.

Nu we toch allemaal veel binnen zitten heb je heel veel tijd om lekker creatief te zijn. Dus neem allemaal plaats aan tafel en laat het knutselen voor Pasen maar beginnen!

Knutselen voor Pasen

Met deze leuke knutsels heb je keuze genoeg om vanaf nu iedere dag iets te knutselen tot Pasen!

Pompon paashaasjes

Knip uit karton twee keer twee cirkels in verschillende groottes, een voor het konijnenkopje en een voor z’n lijfje. Leg de cirkels op elkaar en maak een rond gat in het midden. Draai vervolgens de wol om de cirkels, om de pompons te maken. Maak uiteindelijk de grote pompon (het lijfje) en de kleine pompon (de kop) aan elkaar vast en plak oogjes, een neusje en oren op de kop. Je kan natuurlijk zoveel mogelijk haasjes maken zoals je zelf wilt, in alle kleuren van de regenboog.

5x natuurlijke verf van voedingsmiddelen waarmee je toffe paaseieren maakt

Ei-hangers

Rol een plak zelfdragende klei uit en druk hier met een vormpje (dit kan ook met een gevouwen lege wc-rol) eieren uit. Prik met een satéprikker gaatjes bovenin de eieren, hier kan later een touwtje door zodat je de eitjes op kan hangen. Laat de klei aan de lucht drogen en pak vervolgens kwasten en verf uit de kast. Het versieren kan beginnen! Geef elk ei een mooi kleurtje en hang ze in een paastak als de verf droog is.

Paashaasjes stempelen met wc-rollen

Verzamel drie legen wc-rollen en haal een flesje lijm uit de kast. Laat een rol zoals ‘ie is en vouw de andere rollen in de vorm van konijnenoren. Plak de drie rollen nu zo aan elkaar dat je een konijnenkop hebt met oren eraan. Dompel ze in de verf en stempel zoveel paashazen als je kan.

Paas-schilderij

Knip een paashaas of kuiken uit een vel karton en plak deze met dubbelzijdig tape op een groot stuk karton of canvasdoek. Laat de kids nu hun eigen kunstwerk maken. Met kwasten en verf kunnen ze lekker kliederen. Is alle verf droog? Haal dan het haasje of kuiken eraf en daar is je mooie paas-schilderij!

Paashaas van een lege eierdoos

Je kan zo veel creatieve dingen bedenken om te maken met een eierdoos! Knip bijvoorbeeld de eihouders uit, draai ze om (dichte kant boven) en teken of verf er het snoetje van de paashaas op. Knip oren uit het overige deel van de doos en plak ze op het haasje.

Boeket bloemen van een eierdoos

Een ander idee is om alle houdertjes uit te knippen en met de dichte kant op een vel karton te plakken, in de vorm van een boeket bloemen. Verf alle cupjes in je lievelingskleuren en geef de bloemen stengels. Zo heb je een boeket op papier.

Schattige kuikens van een eierdoos

Nog een idee: plak twee eihouders op elkaar met de breedste kanten en geef de cups een snavel, oogjes en steek een veertje boven in de kop. Geef elk kuiken een kleurtje met verf.

Stempelen met kurken

Teken een groot ei op een vel papier en laat je kind met kurken het ei inkleuren door met verschillende kleuren verf te stempelen op het papier.

https://www.jmouders.nl/diy-7-x-de-leukste-knutselwerkjes-voor-pasen/

Paashaas met een foto van je mini

Print een foto van je kleintje uit en knip zijn of haar hoofdje uit. Knip uit een ander vel papier een groter rondje, dit is het lijf. Plak het gezichtje daarbovenop en geef je kindje paashaasoren. Plak nu kleine wattenbolletjes op het lijfje, rondom het gezicht, op de omlijning van de oren en plak een bolletje aan de achterkant als staartje. Kleur het midden van de oren in met een laagje verf. Stempel met verf op een ander vel papier de voeten van je kindje, laat ze drogen en knip ze uit. Dit worden de pootjes van het konijn. Plak ze op het lijfje met de tenen naar boven en klaar is je eigen paashaas!

Paashazen van een oude sok

Vul een sok met rijst en knoop ‘m dicht met touw, zorg dat de onderkant een ronde vorm heeft. Doe nog meer rijst bovenop het lijfje en knoop ook dit gedeelte van de sok dicht met touw tot een ronde vorm: dit is de kop. De overige stof van de sok knip je open tot oren. Teken een gezichtje op het hoofd en versier je paashaas zoals je wilt.

Narcissen van papier

Verzamel houten ijsstokjes en papieren cupcakevormpjes. Knip uit een vel geel karton de vorm van de bloemblaadjes van een narcis. Lijm de cupcakevorm met de ronde kant op de bloem, verf het houten ijsstokje groen en plak deze vast aan de narcis.

Kuikens en konijnen van je vingerafdruk

Doop je vingers in de verf en maak vingerafdrukken op papier. Laat ze even drogen en teken met zwarte stift oren, pootjes, vleugels en gezichtjes op de vingerafdrukken tot je papier vol staat met kuikens en konijntjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.